bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

U Blue Jackets se rozrůstá kolonie mladých ruských talentů!

7. května 2023, 4:29

Viktor Pavlovec

Modrokabátníci už poněkolikáté lovili v ruské KHL, odkud přivedli již třetí rok po sobě mladou útočnou naději. Za oceán míří stříbrný olympijský medailista Dmitrij Voronkov, který v Ohiu po sezoně v Kazani podepsal dvouletý vstupní kontrakt.

Před dvěma lety to byl Jegor Činakov, loni Kirill Marčenko a nyní Dmitrij Voronkov. V Columbusu vzniká silná kolonie ruského talentu. Ke všemu můžeme ještě připočíst brankáře Daniila Tarasova. 

Generální manažer Modrokabátníků na draftech odchovancům ruské sborné věří a zatím se mu jeho tahy vyplácí. Jegor Činakov si našel brzy místo v základní sestavě a Kirill Marčenko vytvořil nový týmový rekord v počtu vstřelených gólů nováčkem v úvodní sezoně.

Nyní lišák Jarmo Kekäläinen přemluvil k podepsání stříbrného olympijského medailistu, který byl v ruské reprezentaci před zákazem startu na mezinárodních akcích jako doma. Dvaadvacetiletý Voronkov se do zámoří přesouvá po třech letech strávených v Kazani, kde patřil ke stěžejním hráčům sestavy. Letos si v 54 duelech základní části připsal osmnáct branek a třináct asistencí. Ve vyřazovací části měl průměr půl bodu na zápas.

Voronkov má i výborné hokejové parametry. Měří 192 cm a k metráku mu chybí 14 kilogramů. Už několikrát ukázal, že se nebojí pořádně přitvrdit. Přesně takového chasníka Columbus už dlouho potřeboval. Bude ovšem hodně záležet na tom, jestli si stejně jako jeho krajané dokáže svou formu přenést i do NHL. 

Blue Jackets by tedy měli do nové sezony vstoupit se třemi ruskými křídly. Ve hře je navíc i vybrání Matveje Mičkova v letošní dražbě talentů, který je ovšem stále smluvně vázán v KHL. Columbus však čekal jak v případě Marčenka, tak v případě Voronkova. Zde bude ovšem vše záležet na losu, který už klepe na dveře. Je však předem jasné, že pokud bude mít Jarmo Kekäläinen příležitost, tak sáhne po jednom z kanadských centrů, jelikož na tomto postu celek z Ohia velmi výrazně tlačí bota.

Blue Jackets ještě před otevřením trhu volných hráčů přivedli výrazné postavy do útočných řad. Kromě podepsání ruského křídla se vrátil i Alexandre Texier a mladící Modrokabátníků budou tedy muset na předsezónním kempu pořádně zabojovat o své místo v sestavě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.