Hlavní obsah

Dusno v týmu a pokuty! Hráči byli pořádně naštvaní, přiznává zlínský trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápení se proměnilo v pořádné dusno, padaly i pokuty a mezi hráči to pořádně jiskřilo. Taková atmosféra v uplynulé sezoně zavládla v kabině Zlína, který se po pádu z extraligy těžce vyrovnával s realitou v Chance lize, kde neplnil roli favorita a chvíli byl i ve spodních patrech tabulky. Vedení začalo hráče trestat a atmosféra houstla. „Je to v každé smlouvě, ale přiznám se, že toho nejsem zastánce,“ uvedl zlínský kouč Miloš Říha mladší v hokejovém pořadu Příklep. Tvrdí, že hráčům byly peníze posléze vráceny.

Jak to bylo doopravdy s pokutami ve Zlíně? Vysvětlení v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Z tribun mizeli diváci, hráčům se nedařilo. Zlín si zejména v první polovině uplynulé sezony Chance ligy prošel pořádnou krizí. Výsledkové tápání mělo za důsledek umístění ve spodních patrech tabulky, na což šéf klubu Robert Hamrla reagoval po svém. Sáhl hráčům na peníze, údajně šlo až o 40 procent z výplaty. Na kobereček museli i zkušení hokejisté.

„Hráči byli naštvaní, protože trest paradoxně přišel po nějaké výhře. Bralo se to totiž výsledkově za celý měsíc. Nakonec to na hráče mělo pozitivní vliv v naštvanosti. Bylo vidět, že chtěli vyhrávat i bez ultimáta," popisuje trenér zlínského týmu Říha mladší. „Po určitých výhrách jim byly peníze vráceny."

Příklep s trenérem Milošem Říhou mladšímVideo: Sport.cz

Pokuty údajně byly na pořadu dne hned několikrát, hráčům se finanční trest ale povedlo odvrátit. „Za minulého vedení tím bylo vyhrožováno, ale vždycky si to nějakým způsobem uhráli. Bylo to trochu i se štěstím. Pak kabina slavila, že to ultimátum uhrála," líčí zlínský trenér.

Zlín se nakonec herně i výsledkově zvedl a na konci ročníku mohl slavit prvenství v Chance lize. Byť tomu musely předcházet tvrdé zásahy klubového vedení. „Nechci říct, že si to kluci zasloužili, ale každý si musí uvědomit, že pokud je Zlín na spodku Chance ligy a hráči mají kontrakty, aby byli v první trojce, tak přeci nemůžou být v klidu. Pokud se to děje, tak musí něco přijít, co situaci změní," má jasno Říha mladší.

Berani si triumfem v Chance lize nakonec vybojovali možnost poprat se v baráži o návrat do nejvyšší soutěže. Na Kladno ale nestačili, prohráli 0:4 a stejný pokus je bude čekat i v příštím ročníku.

Reklama

Související témata: