PŘÍBĚH: Aslana nechali majitelé v opuštěném domě napospas osudu. Lásku a pohlazení nepoznal
Aslan. Foto: Jitka Fárová
Chomutov

Jimlín – Už je to téměř rok, co se do Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně dostal pes z Lubence. Zhruba osmiletého křížence německého ovčáka a chodského psa nechali jeho majitelé v opuštěném domě, kde obýval malý kotec.

Aslan, jak mu začali v útulku říkat, byl zanedbaný, nesocializovaný a nevychovaný. „Kromě zanedbané péče neměl moc pozornosti a lásky. U nás si teď užívá procházek a dokonce se naučil i chůzi na vodítku,“ řekl majitel útulku David Kubalík.

Ve svém kotci se Aslan cítí bezpečně. „Stále se točí ale dokola a je nevyrovnaný, uklidní se až při pohlazení,“ popsala chování psa Iveta Danišová, pracovnice útulku.

0705aslankz3

Aslan. Foto: Útulek Jimlín

Psí senior nemá rád osobní manipulaci a vyčesávání srsti je prý někdy velký boj. Snaží se dodržovat hygienické návyky. Povelům moc nerozumí. S ostatními psy nemá problémy, spíše neví, co od nich čekat a trochu se při setkáními s nimi obava, co může nastat.

„Je to velký jedlík, i když je hubený. Má divertikl jícnu (vychlípení stěny pozn. Redakce), takže je potřeba mu 2x denně dávat měkkou stravu, například namočené granule,“ uvedl David Kubalík.

„Aslan by potřeboval jistotu a klid. Nejlépe domek se zahradou, kde bude mít pozornost páníčka. Toho ale zatím pro něj hledáme marně,“ dodala Iveta Danišová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru