První vlaštovka. Hrozba odebrání registrační značky poprvé zabrala
Ilustrační foto. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - První vlaštovka. Od května mohou strážníci litoměřické městské policie odebrat registrační značky z vozidel řidičům, u nichž zjistí dluh za dopravní přestupek vůči městu.

Novinku mohli poprvé použít v praxi ve čtvrtek 4. května, kdy ji sdělili při kontrole řidiči, jenž nechal stát automobil v tzv. druhé řadě vedle parkujících vozidel.

„Automobil jsme zastavili a zjistili, že jeho majitel nemá uhrazenou pokutu. Seznámili jsme ho se všemi možnostmi, které v rámci vymáhání můžeme použít, včetně odebrání značek. Dotyčný však spolupracoval a dlužnou částku okamžitě uhradil na pokladně městského úřadu. Tím se vyhnul uplatnění zákonných restrikcí,“ sdělil Ivan Králik, velitel Městské policie Litoměřice.

Možné odebírání registračních značek neplatičům dopravních pokut funguje v Česku úspěšně již přes rok. Město Litoměřice eviduje v současné době 2 026 pohledávek za 18 850 000 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru