Litvínov monitoruje trh: shání top beka či náhradu za Estephana. A co Jaks?

Robert Reichel a Karel Mlejnek na střídačce Litvínova | Foto: Hynek Haruda, hcvl.cz

8. května 2023, 14:41

Ondřej Mach

Chemici se startem květnového termínu představili čtyři posily, nicméně dál sondují situaci na hráčském trhu. Ve hře mohou být příchody do obrany i útoku, o tvorbě kádru promluvil před novináři po zahájení suché přípravy trenér Karel Mlejnek.

Klíčovou zprávou pro Vervu je pravděpodobné setrvání lotyšského legionáře Janise Jakse. Útočně laděný bek letos řídil přesilové hry a stal se klíčovým obráncem týmu.

„Pracujeme na tom, vedení klubu je s Janisem de facto domluvené. Řeší se jen detaily,“ informoval Mlejnek.

„Pracujeme na tom, vedení klubu je s Janisem de facto domluvené.“

Už dříve severočeský klub aktivoval opci jeho krajanovi Kristapsi Zilemu. Pokračují také Denis Zeman nebo Patrik Demel, staré spojení po návratu z Plzně obnoví Marek Baránek.

„Rádi bychom doplnili tým ještě o jednoho top obránce. Zatím jsme ve fázi mapování trhu, ale to děláme už od ledna. Chceme vybrat správného hráče,“ podotýká šéf litvínovské střídačky.

Trenérský štáb se kromě toho musí popasovat s citelným průvanem v ofenzivních řadách: do ciziny zamířili reprezentanti Patrik Zdráhal a Šimon Stránský, po dvou letech se loučí ještě Giorgio Estephan.

„Víme, jak je na tom český trh. Určité možnosti nabízí, ale není jich moc.“

Rázem jsou tedy pryč tři nejproduktivnější hráči minulé sezony. „Je to komplikace,“ přiznal Mlejnek. „Nahradit by je měli David Kaše a Petr Koblasa, dále hledáme náhradu za Estephana.“ 

„Víme, jak je na tom český trh. Určité možnosti nabízí, ale není jich moc. Samozřejmě koukáme i do zahraničí,“ doplnil 46letý kouč.

První fáze letní přípravy skončí 30. června. Další dva týdny se hráči budou chystat individuálně, 17. července se znovu sejdou a na led poprvé vyjedou o deset dní později.

Tvořící se kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři:
Lukáš Klika, Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci:
Ondřej Baláž, Marek Baránek, Patrik Demel, Jan Strejček, Radim Šalda, Denis Zeman, Kristaps Zile.

Útočníci:
Jindřich Abdul, Marek Berka, Michal Gut, Martin Havelka, Filip Helt, Nicolas Hlava, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Andrej Kudrna, Marek Slavík, Lukáš Stehlík, Matúš Sukel, Jan Šprynar, Lukáš Válek, Pawel Zygmunt. 

Foto: hcltv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz