Hlavní obsah

Straku doplní ve vlastnické struktuře extraligové Plzně nový spolumajitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým spolumajitelem hokejové Plzně se stala společnost Autocentrum Šmucler. Nově bude vlastnit padesát procent klubu stejně jako Martin Straka. Západočeši oznámili změnu vlastnické struktury na dnešní tiskové konferenci.

Foto: HC Škoda Plzeň

Extraligová Plzeň na tiskové konferenci oznámila změnu vlastnické struktury.

Článek

"Pro mě je to hezký den. Již delší dobu jsem k sobě hledal silného partnera, který by se zapojil do řízení klubu. Jsem velice rád, že jsem jej našel právě ve společnosti Autocentrum Šmucler, kterou vlastní Jan Šmucler a Miroslav Bláha," uvedl Straka na klubovém webu.

O úplném odchodu z plzeňského klubu bývalý vynikající útočník neuvažoval. "Samozřejmě budu v klubu pokračovat, žádná jiná varianta nikdy nepadala v úvahu," řekl generální manažer Západočechů, který je nyní místopředsedou představenstva.

Předsedou se stal Jan Šmucler. "Naším společným cílem je vrátit plzeňský hokej zpět na přední příčky, a proto na cestě za jeho splněním spojíme své síly. Martin je hokejovou legendou a hokeji rozumí jako málokdo, proto mu chceme pomyslně uvolnit ruce, aby se mohl více soustředit na sportovní záležitosti. Já s Miroslavem Bláhou budeme klub řídit po jeho obchodní a provozní stránce," uvedl Šmucler.

Společná komunikace mezi Strakou a Šmuclerem probíhala už třičtvrtě roku, intenzivní jednání pak poslední čtyři měsíce. "Chceme lépe komunikovat s fanoušky, lépe spolupracovat s partnery. Budeme oslovovat naše zákazníky, jestli by neměli zájem o vstup do plzeňského hokeje," pokračoval Šmucler.

Generálním partnerem klubu zůstává nadále Škoda. "Pro nás nedochází k žádné změně, struktura akcionářů pro nás není rozhodující. Ve Škodovce vnímáme, že jsme doma v Plzni a podporujeme hokej jako hlavní sport," uvedl viceprezident komunikace za Škoda Group Milan Kosař.

"Vstupujeme už do patnácté sezony coby generální partner. Máme zájem i nadále spolupracovat. Chceme zahájit jednání o prodloužení smlouvy," uvedl Kosař s tím, že stávající smlouva s plzeňským klubem končí příští sezonu.

Reklama

Související témata: