Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Hobby slaví 30 let. Nadělilo si potravinářský veletrh

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 09.05.2023 19:43


Tradiční výstava HOBBY na českobudějovickém výstavišti, tentokrát spojená s novým národním potravinářským veletrhem CZECH FOOD EXPO, začíná ve čtvrtek 11. a končí v neděli 14. května. Návštěvníci se mohou těšit jak na tradiční nabídku pro zahrádkáře, pěstitele a kutily, tak na kvalitní české potraviny. Program zpestří zajímaví hosté, například Pepa Libický se svou roadshow nebo Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci.

NOVINKY LETOŠNÍHO ROKU: karavany i rádiem řízené modely

Speciálním hostem HOBBY bude Pepa Libický (Libovky Pepy Libického) se svou roadshow a návštěvnickými soutěžemi o hodnotné ceny.

„U příležitosti jubilejního ročníku jsme připravili řadu novinek. K vidění budou například karavany. Návštěvníci se dozví také zajímavosti ohledně úsporného a ekologického bydlení,“ prozradil ředitel českobudějovického výstaviště Mojmír Severin.

„Další lákadlo je připravené na víkend, kdy se bude v pavilonu T2 konat modelářská show. Návštěvníci si budou moci prohlédnout rádiem řízené modely různých vozů,“ dodal.

Ani letos samozřejmě nepřijdou zkrátka děti, pro které je připraven HOBBY dětský svět. Najdou zde například tradiční dřevěný kreativní koutek, tvořivé dílny, zajezdit si mohou na oslících a určitě je potěší i skákací hrady a trampolíny.

HOBBY doplní veletrh s českými potravinami

Souběžně s HOBBY se bude poprvé konat potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO v pavilonu T1, který přivítá potravináře z celé České republiky. Své zastoupení zde budou mít jak výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, tak například i čokoládovny. Představí se samozřejmě také pivovary, lihovary nebo vinařství. Většina prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa. V pátek budou na pódiu vyhlášeny výsledky soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

„Chceme reagovat na stále větší zájem ze strany našich návštěvníků o české potraviny. V rámci Země živitelky se zaměřujeme na všechny obory zemědělství, není až takový prostor právě jen pro potraviny. Rozhodli jsme se tedy současně s HOBBY, což je po živitelce naše druhá největší akce, uspořádat potravinový veletrh CZECH FOOD EXPO. Věříme, že si najde mezi návštěvníky a vystavovateli své příznivce, kteří se budou i v příštích letech na tuto akci rádi vracet,“ uvedl Mojmír Severin.

Pokud bude mezi návštěvníky zájem, mohla by se z CZECH FOOD EXPO stát i samostatná výstava.

Podpořit CZECH FOOD EXPO se rozhodla i iniciativa společnosti makro ČR s názvem ČESKÉ POLE, která má za cíl podporovat a rozvíjet tradiční produkty českého zemědělství a společně usilovat o jejich místo v české kultuře a gastronomii. „Účasti na prestižním Národním potravinářském veletrhu Czech Food Expo 2023 si velmi vážíme, protože má stejné ambice a cíle jako naše Iniciativa ČESKÉ POLE, a to podporovat a rozvíjet tradiční plodiny českého zemědělství,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti makro ČR.

Speciálním hostem potravinářského veletrhu bude Ondřej Slanina, známý z kulinářského pořadu Kluci v akci. V sobotu se můžou návštěvníci těšit na show šéfkuchaře Luboše Rychvalského, který poradí, jak co nejméně plýtvat potravinami. Své kuchařské umění předvede i řada dalších vyhlášených kuchařů. Mezi nimi bude například také Miroslav Dušek, který vařil pro tři americké prezidenty i zpěvačku Glorii Estefan.

Výstava HOBBY a CZECH FOOD EXPO = 2 VÝSTAVY ZA CENU JEDNÉ VSTUPENKY. Informace o ceně vstupenek, parkování a program obou akcí jsou na stránkách www.vcb.cz.

Záštitu nad 30. ročníkem výstavy HOBBY převzali: hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba a primátorka statutárního města České Budějovice Dagmar Škodová Parmová.

Záštitu veletrhu CZECH FOOD EXPO udělili: ministr zemědělství Zdeněk Nekula, Asociace krajů ČR, Potravinářská komora ČR a Agrární komora ČR.

V minulém roce HOBBY navštívilo zhruba 40 tisíc návštěvníků a představilo se kolem tří stovek vystavovatelů.

arm



Související zprávy

Menza Jihočeské univerzity pomáhá potřebným

30.01.2024 20:19

V Novohradských horách vznikla patnáctá rezervace velkých kopytníků v Česku a třetí v Jihočeském kra

04.01.2024 17:41

Budějovice podporují sportování občanů i v chladných měsících

12.11.2023 16:32

Po hladině Lipna nyní jezdí pouze jeden přívoz

06.11.2023 18:12

Startují oblíbené výlovy, rybáře čekají dva největší rybníky Rožmberk a Bezdrev

10.10.2023 19:07

Festival otevřených sklepů, 32 vinařství na Znojemsku nabídne 335 vín

21.09.2023 20:14

Sportovní areál Vltava v Českých Budějovicích se otevřel veřejnosti

12.07.2023 16:47

České Budějovice jsou evropským městem kultury 2028, porazily Broumov

02.07.2023 17:20

Běh Českou Kanadou přinesl speciální škole v Jindřichově Hradci 126 tisíc korun

22.06.2023 20:49

Festival Bonjour Budějovice právě začal

14.06.2023 18:10