Čínská nákladní loď Tchien-čou-6 připravena ke startu

Čínská nákladní kosmická loď Tchien-čou-6 je připravena ke startu, uvádí China Media Group. V úterý proběhly závěrečné přípravy a zkoušky na start, které se týkaly všech zapojených systémů.

Od úterní osmé hodiny ranní po dobu několika hodin koordinovalo Pekingské středisko řízení letectví a kosmonautiky činnost několika institutů, včetně střediska pro vypouštění kosmických lodí ve Wen-čchangu, střediska pro měření a řízení družic v Si-anu, jakož i dalších monitorovacích stanic a lodí, s cílem zkontrolovat kompatibilitu všech systémů.

Ťiang Čou, ředitel konstrukčního systému nosné rakety Dlouhý pochod-7 na Čínské akademii technologie nosných raket, řekl: »Stav kosmické lodi je dobrý a my pečlivě sledujeme každou její změnu a parametr až do poslední vteřiny před startem.«

Final preparation and rehearsal for the launch are conducted. /CFP
Probíhající závěrečné přípravy a nácvik na start. FOTO – CFP

Místo startu posílilo meteorologický monitoring, který poskytuje přesné předpovědi počasí, protože v místní oblasti se v poslední době vyskytovaly časté dešťové přeháňky.

Wang Jü-liang, 01 velitel startovní mise Tchien-čou-6, uvedl, že všechny jednotky provedly kontrolu všech zařízení. »Na základě dnešní kontroly a spolupráce všech jednotek jsou raketa, kosmická loď a všechny systémy místa startu v dobrém stavu. Provedli jsme všechny přípravy před doplňováním pohonných hmot.«

Nákladní loď Tchien-čou-6 je první kosmickou lodí, která navštíví posádku Šen-čou-15 na oběžné dráze. V současné době má posádka nacvičenou operaci ručního dokování a čeká na loď.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy