Ikonické duo je po letech odloučení zpět. VR/NOBODY přichází s očekávaným albem

VR/NOBODY přichází s očekávaným albem Foto: Iryna Drahun

VR/NOBODY přichází s očekávaným albem Foto: Iryna Drahun

Foto: Iryna Drahun Foto: Iryna Drahun Foto: Iryna Drahun Foto: Iryna Drahun

Po šesti letech se vrátili ke společné tvorbě. Zpěvák Václav Rouček a skladatel a DJ Jakub Strach alias NobodyListen znovu spojili své síly. Jejich nové album s názvem Zelený oči černý srdce bylo zveřejněno na konci dubna a ihned se setkalo s pozitivní odezvou fanoušků tuzemské hudební scény.

Dvojice, která se dala dohromady netradičně na Twitteru, si pro své společné působení zvolila společný název VR/NOBODY přerušila tvorbu po posledním albu Proud v roce 2017. "Naše cesty se rozeběhly různými směry, ale pořád jsme byli ve spojení, čekali jsme jen na ten správný čas, kdy to zase začne jiskřit energií a nápady," uvádí Václav Rouček. Ten správný čas nastal před několika měsíci. "Sešli jsme se ve studiu a následně párkrát odjeli na několik dní mimo Prahu tvořit skladby. Tam jsme pak poznali, že z toho nejspíš bude moci vzniknout album," popisuje obnovu spolupráce, která v průběhu letošního jara začíná sklízet první ovoce.

Nové album Zelený oči černý srdce je čtvrtým společným počinem. Při tvorbě textů se Václav Rouček inspiroval dle svých slov především momentální atmosférou ve společnosti, vztahy a lidmi ze svého okolí. K jednotlivým písním už vycházejí první videoklipy.

Václav i Jakub se shodují, že opětovné spojení a práci na novém albu si náramně užili. "Bylo to osvobozující, zatím jsme nikdy neudělali tolik různorodých věcí. Zároveň jsme také poprvé udělali skladby tak, aby se líbily i lidem, ne jen nám. To jsme dřív dělali jen minimálně," popisuje Rouček.

A symbolika je patrná i v samotném názvu nového alba. "Zelené oči máme oba dva a černé srdce je něco, co nás společně symbolizuje, ať už v takovém poetickém slova smyslu, že ne vždycky jsme hodní kluci nebo i v tom, že přeškrtnuté srdce je naše logo a černá je naše oblíbená barva už od začátku spolupráce," vysvětluje zpěvák Václav Rouček.

Na jednotlivých písních alba spolupracovali i hvězdní hosté Jordan Haj, popový zpěvák Sofian Medjmedj či mladá umělkyně Sofie Rajchartová. Hostující interprety si dvojice vybírala při tvorbě jednotlivých skladeb, podle aktuální atmosféry a nálady písně. V jednom případě šlo ale i o pouhou náhodu.

"Se Sofianem jsme se zrovna ocitli v Brně a ještě ten den nahráli vokály. S Jordanem to bylo docela složitější, i když tam má prakticky jen čtyři řádky. Trochu pořád pracuje na své české poloze a trvalo mu se s tím sžít, ale nakonec jsme s tím moc spokojení a dal tracku Spicy Mama sexy refrén. A ve skladbě Nohy v peřinách, kde hostuje zpěvačka Sofie, jsme hledali sametový ženský hlas s moderním projevem. Bohužel ani ona do té doby nevydala nic moc v češtině, ale napoprvé se povedla hned tahle věc, která přesně splnila naše očekávání," popisuje.

V souvislosti s novým albem vychází duu i nový merch. V plánu jsou další videoklipy a společným cílem je dostat písně z alba do povědomí široké veřejnosti, což je v prvním měsíci po vydání vždy klíčové. Na podzim je pak plánované menší turné.

Oba umělci prohlašují, že hudbou si již několik osobních snů splnili, další neskromné ale zůstávají. "Hráli jsme v zahraničí, v Česku a na Slovensku pak na všech velkých festivalech, ale už je to docela dávno, bylo by dobré to zopakovat. O2 arénu by chtěl u nás vyprodat každý, takže to říkat nebudeme, abychom nenapodobovali," usmívá se Rouček. "Rádi bychom s tímto albem zahráli na nějaké velké stage. Jsme si jistí, že by mu to slušelo. Jsme připraveni," uvádí za duo Václav Rouček.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-pop-hudba-firmy-VR/NOBODY

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.