hledat

Tags:

Proč je tato novinka od Oh No strašně důležitá?

Sdílej

Proč je tato novinka strašně důležitá? Roy Ayers je stařík, který je nejen extrémně samplovaný v hip-hopu, ale patří i k těm nejlepším soul / funk / jazz hudebníkům, kteří vzešli z black urban music celkově. Na jeho hudbu jste museli narazit i kdybyste o tom neměli tušení. 

Zásadní ale je to, že i ve svém úctyhodném věku pořád vydává a to i projekty s ostatními hip-hop artists. V tomto případě s bratrem Madliba jménem Oh No. Nejedná se sice o spoluráci na hip-hopovém poli, ale pokud nejste barbaři, dáte si říct i tak.

Řeč je o extended edici nedávného instrumentálního počinu „Good Vibes“, o kterém jsme již psali. Znenadání se totiž objevila tato double disc verze společně s Roy Ayersem, který dodal hru na klávesy a vibrafon. Výsledek je parádní jazz s větší špetkou soulu. Nejdůležitější však je, že jde o collabo mezi mladým underground frajerem a veteránem, který už třeba další takový collabo neudělá.

No a mezi vydáním „Good Vibes / Bad Vibes“ na nás ještě vybaflo album „Berserko“, na kterém zase dělal Oh No společně s Tha God Fahimem. 11 skladeb, tentokrát rapových naznačuje, že je letos Oh No v jednom kole a to je dobře! 

Baví vás obsah bbarak.cz? Budeme vděční, když nás podpoříte na Buy Me a Coffee

Tagy:
Tao Quit

https://linktr.ee/taoquit BBarak Obbama

  • 1