Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chybička se občas vloudí i do populární vědomostní soutěže Na lovu. A to dokonce taková, že si jí nevšimne moderátor, soutěžící ani obávaný Jiří Martínek alias Doktor Vševěd, který většinou zná odpověď na každou otázku a má neuvěřitelný všeobecný rozhled.

Nova v jedné z kvízových otázek nabízela hned tři možnosti, ani jedna z nich ale nebyla správná, čehož si všimli diváci, kteří o chybně zadané otázce ihned diskutovali na sociálních sítích. Otázka zněla, v jakém z Menzelových filmů nehrál Jiří Schmitzer.

Nabízely se možnosti: Postřižiny, Slavnosti sněženek a Vesničko má, středisková. Schmitzer ale hrál ve všech uvedených snímcích. V Postřižinách ztvárnil správce pivovaru, ve Slavnostech sněženek pak hospodského.

To bylo hned jasné i moderátorovi Ondřeji Sokolovi (52). Soutěžící pak vylučovací metodou označil, že Schmitzer nehrál v komedii Vesničko, má středisková. Stejně postupoval i Doktor Vševěd.

„Ve Vesničce jsem ho nikde neviděl,“ zdůvodnil, proč označil třetí odpověď. To se ale spletl. Jiří Schmitzer totiž v populárním filmu hrál, byť se jednalo o malou roli policisty, ve které mimo jiné s Rudolfem Hrušínským řešil nehodu, při které byl na poli přejet legendární Drápalík.

Rudolf Hrušínský a Jiří Schmitzer jako policista v komedii Vesničko má, středisková

Soutěžícímu naštěstí kvůli chybnému zadání nebyla způsobena újma, protože byla jeho odpověď označena jako správná. Nešlo samozřejmě ani o chybu moderátora Sokola, jenž má otázky i odpovědi připravené od produkce.

Nova se za svou chybu omluvila. „Děkujeme za upozornění, Jiří Schmitzer ve filmu Vesničko má, středisková hrál. Jednalo se o malou roli policisty. V Postřižinách a ve Slavnostech sněženek hrál hlavní postavy. Jednalo se tedy o nepřesnou formulaci otázky a za to se divákům omlouváme. Soutěžící touto naší chybou naštěstí nebyl poškozen,“ napsal Super.cz Daniel Maršalík z PR oddělení Novy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám