Hlavní obsah

Bleskový vyhazov? Dost nepříjemné, měl jsem zvláštní pocit, vzpomíná trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké překvapení přinesla uplynulá extraligová sezona. Jeden z prvních velkých otřesů se již po druhém odehraném kole odehrál na plzeňské trenérské lavici, kde zemětřesení postihlo hlavní trenéry Miloše Říhu mladšího a Václava Baďoučka, jež byli z klubu vyhozeni. „Nevím, proč se to stalo. Na to musí odpovědět ten, kdo to rozhodl,“ odpovídá v pořadu Příklep prvně jmenovaný, který následně převzal kormidlo prvoligového Zlína.

Po dvou kolech bez práce? Miloš Říha vzpomíná na kontroverzní odvolání v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Vedení Indiánů vysvětlilo své rozhodnutí neuspokojivými výsledky a herním projevem v přípravě a na začátku extraligy. „Po druhém kole to bylo překvapující, ale měl jsem takový zvláštní pocit, že se něco děje. Kdybychom tam zůstali, tak věřím tomu, že by se tým zvedl. Jsem o tom přesvědčený," hodnotí zpětně Miloš Říha mladší.

Do plzeňského kádru přitom v roli hlavního kouče nastoupil o sezonu dřív, tehdy z toho bylo šesté místo po základní části. Krach ale přišel hned v osmifinále play off proti Mladé Boleslavi. „Jsem přesvědčen, že celá sezona byla nad poměry. Skoro celou dobu jsme hráli v první čtyřce. Byl to nadplán. V poslední čtvrtině ale došlo ke ztrátám hráčům a do předkola jsme nešli v kompletní sestavě," vysvětluje jednu z příčin, proč Plzeň rychle vypadla.

Příklep s trenérem Milošem Říhou mladšímVideo: Sport.cz

„Sezona se mediálně označila jako neúspěšná. Je jasné, že úspěch dělá play off. Když se nad tím ale někdo zamyslí z pohledu celé práce, tak sezona byla výborná. Tým měl obrovský progres," ubezpečuje Miloš Říha mladší s tím, že společně s druhým trenérem Václavem Baďoučkem, projednávali, zda u mužstva zůstat i pro nadcházející sezonu.

„Už v sezoně jsme se bavili, zda budeme pokračovat. Tehdy Martin Straka chtěl, abychom pokračovali. Po posledním přípravném zápase nám říkal, že se tým zvedá. Obě strany jsme měly zájem, proto mě odvolání překvapilo," vrací se v čase jednačtyřicetiletý trenér.

Zároveň přiznává, že by to bylo jiné, kdyby konec v klubu přišel právě po sezoně 2021/22. „Kdyby mi to řekl před sezonou, tak bychom si šli každý svou cestou. Takhle to bylo nepříjemné pro obě strany. Je to dost nepříjemné. Určitě jsem neměl chuť něco zabalit, nemám takovou povahu," vysvětluje host hokejového pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: