Je logické, že ne každý chce měnit zajeté pořádky a postupy ve své firmě – o to víc, pokud žádná změna není na první pohled potřeba. Automatizace a robotizace výrobních procesů se ale postupně stává čím dál důležitějším prvkem ve většině průmyslových odvětví. Roboty pomáhají zefektivňovat řadu činností ve firmě tak, aby se lidé mohli soustředit na oblasti, kde svůj potenciál využijí daleko více. Robotizovat dnes zároveň může opravdu každý – ať už díky širokému výběru průmyslových robotů, nebo jednoduchému programování, což můžeme ukázat na příkladu robotů společnosti FANUC.

Na poli programování průmyslových robotů FANUC se pozitivně projevila nedávná softwarová vylepšení, která usnadnila celou řadu činností – z velké části díky nejnovějším kolaborativním robotům řady CRX. Proč jsou koboty od FANUCu čím dál populárnější? Může za to jejich snadné použití a intuitivní programování díky novému zařízení Tablet Teach Pendant (TP)

Tablet TP nabízí zákazníkům jednodušší způsob programování standardních robotických aplikací. V současnosti je k dispozici na šestiosých robotech FANUC, v blízké budoucnosti by měly přibýt další. Díky Tablet TP je programování průmyslového robota FANUC stejně snadné jako programování kolaborativního robota nebo používání chytrého zařízení.

Vyberte si: iPendant Touch, nebo Tablet Teach Pendant?

Možná už znáte nástroj iPendant od společnosti FANUC, který se v průběhu let vyvíjel a postupně zjednodušoval. Díky moderním funkcím, dotykové obrazovce a menšímu počtu tlačítek se stal mezi zákazníky velmi oblíbeným. Firmy, jež ho využívají, mají většinou jednoho nebo více zaměstnanců, kteří jsou zkušenými programátory robotů a dávají přednost právě verzi iPendant. 

Zároveň však roste poptávka po automatizaci i od společností, které jsou v robotice buď nové, nebo mají problém najít kvalifikované pracovníky na podporu svého růstu v této oblasti. Pro takové zákazníky je jednoduchost jednou z hlavních priorit souvisejících se zahájením automatizace. A možná i proto firmy odkládají nákup prvního robota, protože se obávají, že programování průmyslových robotů vyžaduje příliš sofistikované dovednosti.

Jak vyzrát na nedostatek pracovníků

Tento mýtus vyvrací nový Tablet TP a představuje tak další způsob, jak FANUC pomáhá firmám zahánět obavy z automatizace a řešit tím narůstající problémy s nedostatkem pracovních sil. I nezkušení operátoři se totiž snadno naučí ovládání. Firmy se tak nemusí nutně spoléhat na jednoho člověka v týmu, který dokáže robota naprogramovat. Nečekané personální výpadky tak nemusí vaše procesy nijak ohrozit. 

Většinu pracovní síly navíc aktuálně tvoří lidé, pro které jsou chytré telefony a tablety denním pomocníkem a samozřejmostí. I to pomáhá v případě Tabletu TP zvládat nové pracovní povinnosti, díky kterým se chod vaší firmy ještě více zefektivní.

Bez ohledu na odvětví, Tablet TP je zkrátka navržený tak, aby pomohl každému naučit se programovat robota během několika minut. Tak neváhejte a robotizujte! Kontaktujte nás a společně najdeme řešení přímo vám na míru.