Co se událo za poslední měsíc na české i zahraniční hudební scéně? Podívejte se na ty nejzajímavější novinky.

Jack Harlow vydal nové album

Přišlo to jako pověstný blesk z čistého nebe. Jack Harlow ohlásil vydání nové desky Jackman.  jen několik hodin před samotným zveřejněním. Zatímco na předchozí studiovce Come Home The Kids Miss You měl hned několik hostů včetně Justina Timberlakea nebo Pharrella Williamse, tentokrát si rapper z Louisville vystačil úplně sám. Novinku doprovází video k singlu They Don’t Love It. Připomeňme, že Jack Harlow se loni i u nás výrazně prosadil s trackem First Class obsahujícím sampl z hitu Glamorous zpěvačky Fergie, který mu mimo jiné vynesl nominaci na Grammy.


Calin překvapil rockovým singlem Pretty Boy

Krátce poté, co ho objevila andělská akademie, zveřejnil Calin singlovou novinku. A překvapil. Skladbě Pretty Boy dominuje ostrý kytarový riff, tempo udává výrazná basová linka a živě znějící bicí, zpěvák se prezentuje nezvykle civilním projevem. Pretty Boy zní jako skutečný rockový hit a brněnský hudebník, v jehož tvorbě se mísí prvky rapu, popu, R&B i elektroniky, s ním znovu útočí na první příčky žebříčků poslechovosti. Písničku doprovází filmový videoklip, roli detektiva vyšetřujícího bankovní loupež si v něm střihnul Marek Taclík.

Spinnin‘ Records slaví ojedinělý úspěch

Holandská značka Spinnin‘ Records dnes patří k nejrespektovanějším a také nejpopulárnějším labelům specializujícím se na elektronickou a taneční hudbu. Její YouTube kanál je jedním z nejsledovanějších hudebních platforem i u nás. Před několika dny překročil počet jeho odběratelů hranici 30 milionů, což vydavatelství, kde své nahrávky zveřejňují hvězdy jako Tiësto, Alok, Gabry Ponte, Steve Aoki i David Guetta, oslavilo sérií speciálních animovaných YT Shorts videí. Label v roce 1999 založili Eelko van Kooten a Roger de Graaf, před šesti lety ho za 100 milionů dolarů koupilo vydavatelství Warner Music.

ThxSoMch avizuje vydání EP s českou účastí

Kanadský hudebník, který ještě nedávno pečlivě skrýval svou identitu, oznámil vydání debutového EP. Deska Sleez bude obsahovat všechny dosud vydané singly včetně hitu SPIT IN MY FACE a několik novinek. Mezi nimi je i skladba Vile, na které se autorsky a producentsky podíleli čeští hudebníci Reginald a David Kandler. EP Sleez vyjde 19. 5. na značce Elektra a už teď ho rodák z Toronta avizuje videoklipem Crumbled. ThxSoMch je známý především díky zmíněnému hitu SPIT IN MY FACE, který loni explodoval na TikToku a napříč streamovacími platformami dodnes nasbíral přes 330 milionů přehrání.

Telegraficky…

V pátek vychází nová deska Eda Sheerana Subtract. Na poslední z řady matematických alb hudebník láká písničkou Boat, na které spolupracoval Aaron Dressner z The National. Paulie Garand nejprve v kině odpremiéroval a následně na YouTube zveřejnil dokument z natáčení loňské desky Amonit. NobodyListen a Václav Rouček se vracejí ke značce VR/NOBODY. Na novém albu Zelený oči černý srdce jim hostují například STEIN27, Sofian Medjmedj nebo Jordan Haj. Zdá se, že Maniakovi zachutnalo pracovat na celé desce výhradně s jediným producentem. Po kolaboraci s Wichem natočil album s Cheppy Beats. Jmenuje se To je vražda, napsal. Studiovku vydal i Tiësto. Na Drive najdete všechny úspěšné singly z poslední doby včetně aktuálního hitu Lay Low. Po covidovém spánku se na taneční parket vrací slovenský producent Kansiik. V novince Out Of Space mu sparingpartnera dělá londýnský zpěvák s uhrančivým hlasem Kxne.

Autorka úvodní fotografie: natytheninja