Karavany, modelářskou truck show, české jídlo a pití nabídne Hobby na českobudějovickém výstavišti

11. květen 2023 08:01

Výstava Hobby letos slaví třicet let. Organizátoři jí mimo jiné nadělili nový potravinářský veletrh. Akce pro zahrádkáře, kutily a labužníky začne v areálu výstaviště v Českých Budějovicích ve čtvrtek 11. května. Představí se 230 vystavovatelů a také známé kuchařské osobnosti.

„Ekologické bydlení a dřevostavby budou prezentovat stavební firmy i firmy s vybavením pro stavby, jako jsou čerpadla, fotovoltaika a tak dále. Zajímavostí je například vystavovatel, který je schopen během jednoho dne postavit až pět modulárních domů,“ popisuje první z novinek jubilejního ročníku Hobby obchodní ředitel výstaviště Jan Kuběna.

„Druhým tématem je cestování, především karavaning. Budou prezentovány karavany, obytné automobily, ale také velmi populární vestavby a samozřejmě příslušenství. Z doprovodného programu bych zmínil RC Truck Show, což je výstava rádiově řízených modelů,“ dodává.

Součástí bude veletrh Czech Food Expo, na němž se představí výrobci potravin a zástupci pivovarů, lihovarů nebo vinařství. Většina vystavených produktů se může pyšnit značkou Regionální potravina, Klasa nebo oceněním ze soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

Čtěte také

Chybět nebude ani kuchařská show. „Budeme se snažit převést ty nejzajímavější receptury české kuchyně, které měly úspěch na našich cestách po světě, ať už jsou to naše sýry, které Francouzi nerozeznali od vlastních, naše skvělé omáčky, které je udivily, naše pečená masa,“ vyjmenovává organizátor veletrhu Vladimír Tůma.

„Máme autentické receptury ze schwarzenberské kuchyně. Dostal jsem je od svého kamaráda, který pracoval jako osobní kuchař pro Karla ze Schwarzenbergu, takže třeba buchtičky s krémem, které musel připravit čtyřikrát, než byly naprosto stejné jako od kuchařky na Orlíku, nebo křepelky. To nikde jinde nenajdete,“ upozorňuje.

Spojení Hobby a Czech Food Expo není náhodné. „Hobby je naší druhou největší výstavou s návštěvností kolem 40 tisíc lidí. Právě touto návštěvností chceme povzbudit novou výstavu Czech Food Expo a chceme ukázat, že je tu česká produkce, která je velmi kvalitní, pestrá a s příznivým poměrem ceny vůči kvalitě,“ vysvětluje ředitel výstaviště Mojmír Severin.

Hobby a potravinový veletrh v Českých Budějovicích potrvají do neděle. Výstaviště bude otevřené od čtvrtka do soboty od 9 do 18 hodin, v neděli pak od 9 do 17 hodin.

Spustit audio

Související