Denisa Pfauserová o přípravě na porod: Vždycky jsem se strašně bála a viděla to jako řezničinu, pomohl mi až kurz

Těhotná Denisa Pfauserová o přípravě na porod: Vždycky jsem se strašně bála a viděla to jako řezničinu, pomohl mi až kurz
Zdroj: Se souhlasem Denisy Pfauserové
Herečka Denisa Pfauserová čeká s přítelem Martinem Kučerou svého prvního potomka.Denise s Martinem se narodí holčička, které zatím říkají bublinka.S Denisou Pfauserovou jsme hovořili na vernisáži obrazů mladého umělce Matyáše Bryndy.O těhotnou herečku bylo v kavárně dobře postaráno a užívala si pozornosti hned dvou gentlemanů. Osobně na ni dohlížel majitel kavárny Václav Posířil (vlevo).+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Denisa Pfauserová (34), kterou proslavila pohádka Řachanda, se v polovině června stane poprvé maminkou. S partnerem Martinem Kučerou čekají holčičku a v rozhovoru pro Lifee.cz Denisa odhaluje, jak se připravují na porod. Jak jejich vztah změnil předporodní kurz? A proč zatím rozhodně neplánují svatbu?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 05. 2023 12:00

Denisa Pfauserová holčičce rostoucí v bříšku něžně přezdívá bublinka. Svého přítele, markeťáka a kreativce Martina Kučeru, odhalila veřejnosti teprve před rokem a už spolu čekají prvního potomka. Jak Denisa prozradila, u porodu její milý rozhodně chybět nebude. „On je takový podporující, láskyplný a pečující partner a na tohle se oba strašně těšíme. Jak jsem těhotná, vidím na něm, jak to se mnou prožívá a je to moc hezké," chválí Martina v rozhovoru pro Lifee.cz.

Jejich vztah prý ještě posílilo absolvování předporodního kurzuVšechno je hezčí a něžnější, víc jsme se propojili," popisuje herečka. Přesto pár zatím neuvažuje o svatbě. Denisa už totiž jednou vdaná byla, a svatba je tak pro ni citlivé téma. „Vdávala jsem se v červnu 2021 a za půl roku jsme šli od sebe. Vlastně je úsměvné, že nejprve budeme mít dítě a teprve potom svatbu."

Blíží se Den matek a ty sama se brzy mámou staneš. Co tě tvoje maminka naučila?

Naučila mě, že kolik vypiju vína, tolik mám vypít vody. Takové rady do života mi dávala. Svoji dceru bych chtěla naučit pomáhat a mít dobré srdce. Nejlépe se tyto věci učí tak, že jdeš sama příkladem. S maminkou mám opravdu vřelý vztah a je to pro mě jeden z nejbližších lidí. Nemůžu říkat, že je nejbližší, protože se potom uráží můj přítel. Děkuji mamince za všechno a miluju ji.

Za co bys jí poděkovala?

Děkuji jí za každou hodinu, co u mě seděla, když jsem byla nemocná. Děkuji jí za podporu a že ve mě vždycky věřila, ať se dělo, co se dělo. Ať jsem provedla cokoliv, vždycky tu pro mě byla s otevřenou náručí a vždycky přišla s nějakým řešením. Děkuji, že se ke mně nikdy neotočila zády a že ze mě vychovala dobrého člověka.

Jak tvoje maminka prožívá tvé těhotenství?

Jako každá správná babička. Těší se moc! Ona už dvě vnoučata má, protože můj starší brácha má dvě děti. Ale shodly jsme se, že vnouče od dcery, to bude něco jiného. Vím, že ji budu potřebovat a vím, že tu pro mě vždycky bude.

Kdy máte termín porodu?

Ve druhé polovině června. Nechci říkat přesný termín, protože se nechci stresovat, kdybych náhodou nerodila přesně v ten den. Hodně žen nad tím až moc přemýšlí a mají pocit, že když pořád nerodí, je něco špatně - není, prosím vás. A hlavně, když řeknu termín, budou mi chodit SMSky, jestli už... Toho se chci vyvarovat.

Porod plánujete klasicky v nemocnici, doma, případně třeba do vody? Jsem velký příznivec přirozených porodů. Byli jsme na předporodním kurzu Porod je krásný a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí, které jsem nevěděla - jak dobře to může dopadnout. Já se toho vždycky strašně bála a viděla jsem to jako řezničinu.

Co zajímavého jsi zjistila?

Zjistila jsem teď třeba, že poloha vleže je nejméně přirozená nebo že k nástřihu vůbec nemusí dojít. Také už vím, že by se měl nechat dotepat pupečník, což trvá asi patnáct minut. Spousta doktorů to okamžitě střihne. První dvě hodiny je také důležitý bonding s miminkem a nenechat ho odnášet na měření a vážení. Hned jak porodím, budu ho chtít mít na sobě. Ale kde budu rodit a jak... Četla jsem už pár nepěkných komentářů, které si už číst nechci. Lidé mají potřebu mi to rozmlouvat - nebudu rodit doma, budu rodit v porodnici.

Partner bude u toho?

Bude. On je takový podporující, láskyplný a pečující a na tohle se oba strašně těšíme. Jak jsem těhotná, vidím na něm, jak to se mnou prožívá a je to moc hezké. Úplně se mi z toho chce brečet. Když jsme byli na tom předporodním kurzu, tak se náš vztah ještě zintenzivnil. Všechno je hezčí a něžnější, víc jsme se propojili. Proto se na ten porod také moc těším.

Jak ti těhotenství změnilo kvalitu vlasů?

Neměla jsem akné a nebylo mi ani zle, vůbec jsem nezvracela. Ale co se týká vlasů, tak to je prostě pecka! Říká se, že díky nějakým hormonům ti přestanou padat vlasy - myslím ty vlasy, které normálně padají přirozeně. Takže když ti potom po porodu začnou padat chomáče vlasů, není to špatně. Prostě jenom vypadnou ty, které měly vypadat, ale držely se díky hormonům. Vlasy mám aktuálně dvakrát takové a je to super.

Žena během těhotenství prožívá hodně nesnází - zavazování bot, holení, vstávání z postele. Máš na to už nějaký tip nebo trik?

To jsem se také dozvěděla - žena by si měla lehat i vstávat přes bok, protože jinak si ničí konkrétní typy svalů v těle. Jinak zatím to se mnou není tak špatné, ale rodím až za dva měsíce a sama nevím, jak moc ještě bříško vyroste. Ale já budu mít tu výhodu, že v červnu mi stačí nazout žabky. V dnešní době se také nosí všechno oversize, takže já nakoupila jen dvoje těhotenské džíny a jedno tričko. Jinak budu nosit maxišaty.

Mluvíš stále o svém partnerovi, neplánujete tedy po porodu svatbu?

Zatím ne, ale výhledově určitě bude, tomu se nebráníme. Upřímně, u nás má ta svatba pořád takovou pachuť, protože už jsem se jednou vdávala a potom se rozváděla. Navíc když si zadáš moje jméno do Googlu, tak pořád vyskakují mé svatební fotky. Byla to velká bulvární kauza. Vdávala jsem se v červnu 2021 a za půl roku jsme šli od sebe. Vlastně je úsměvné, že nejprve budeme mít dítě a teprve potom svatbu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články