Ocenění rebrandingu Slavie. Stříbro na prestižní soutěži ADC

Za celkový rebranding vizuální identity představený zkraje sezony 2022/23 byla Slavia spolu s kreativní agenturou Touch Branding oceněna druhým místem v rámci nejprestižnější české soutěže Art Directors Club Czech Creative Awards.

Jubilejního třicátého ročníku výročních reklamních cen se Slavia zúčastnila v kategorii Design: Brand identity. Hodnocena byla komplexní identita značky a její propsání do jednotlivých komunikačních formátů.

„Porota projekt ocenila za schopnost vdechnout značce život, energii a vzrušení, stejně jako za dobře provedenou aplikaci vizuálního stylu v tištěných i digitálních médiích. Uznání, které nám udělila hvězdná porota složená z nejlepších kreativců tuzemské scény, si ohromně vážíme," říká kreativní ředitel agentury Touch Branding Martin Marušinec.

„Považuji to za skvělý úspěch, z něhož máme ohromnou radost. Není běžné, že sportovní organizace získávají oborová ocenění mimo sport a nám se to podařilo podruhé v krátké době, což je skvělá vizitka našeho týmu. Na nové vizuální identitě si nejvíce cením její nadčasovosti a těší mě, že ji budeme s drobnými inovacemi využívat ještě dlouho. Všem kolegům za to patří velké poděkování. Stejně jako Jaroslavu Tvrdíkovi, Tomáši Syrovátkovi, Mírovi Pomikalovi a samozřejmě celé agentuře Touch Branding, která rebranding připravila,“ říká ředitel marketingu a PR Slavie Michal Býček.

„Osobně bych chtěl rovněž poděkovat Martinu Bendovi, který za nás rebranding nastartoval a Janě Kaufnerové, bez které by se nedotáhl do poslední cedulky v Edenu. A samozřejmě klubovému grafikovi Jaroslavu Tomkovi, který projektu dal reálný život,“ dodává Býček.

„Jsem nadšený z faktu, že rebranding ocenila nejen odborná veřejnost, ale také samotní fanoušci, pro něž mohou být takto razantní změny citlivé. Jejich přijetí celkové vizuální identity je vidět i na zvýšeném zájmu o klubový merchendising a další upomínkové předměty. Nakonec bych zmínil nový slávistický font, jehož hravé prvky se propisují nejen do klubové komunikace," těší marketingového manažera Slavie Martina Bendu.

Jak celý proces rebrandingu probíhal? U příležitosti 130. výročí založení klubu byla spolu s novým logem vytvořena jednotná vizuální identita značky Slavia. Tři z nejsilnějších symbolů byly zachovány a využity neotřelým způsobem, čímž Slavia i přes nový háv zůstala věrna svým hodnotám a dominantním vizuálním prvkům.

Inspirací pro nové logo byla poštovní známka u příležitosti výročí 125 let od prvního derby. Důraz byl zároveň kladen na zakládající stanovy Sportovního klubu Slavia, v nichž je výslovně napsáno, že klubovým znakem je pěticípá hvězda hrotem dolů, která je spolu s červenou a bílou barvou neodmyslitelně propsána do našich dresů už od prvního zápasu.

S myšlenkou naplnit přání otců zakladatelů oslovila Slavia grafické studio Touch Branding, které pod vedením hlavního grafika Neila Johnstona a kreativního ředitele Martina Marušince připravilo návrh nového loga a celé vizuální komunikace. „Použitím tří nejsilnějších klubových symbolů inovativním způsobem jsme dali Slavii zcela nový a unikátní vzhled, aniž bychom měnili klíčové prvky značky," řekl o rebrandingu jeho autor Neil Johnston.

Na cestu slávistické hvězdy se můžete podívat ve videu níže. Věříme, že jste s novou vizuální identitou spokojeni stejně jako odborná porota, a hvězda na srdci vám bude i nadále přinášet radost.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

dnes
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

včera
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

včera
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články