Vítězný víkend pro dorostence z U19 a U17

9. 5. 2023
Redakce

OPAVA – Dorostenecké kategorie U19 a U17 se o víkendu na domácím hřišti představili proti Znojmu. Obě kategorie své zápasy zvládly a nad Znojmem zvítězili.

Devatenáctka začala své utkání zostra, když se vedení ujala zásluhou Vladaře hned v první minutě utkání. Vladař ještě před poločasem dokázal zvýšit skóre na 2:0. Jeho druhá branka v utkání byla zároveň brankou vítěznou. Sedmnáctce vyšel vstup také. Hned ve čtvrté minutě rozhodnul o výhře Slezanů Dědík. Na konečných 3:0 postupně zvýšili Hendrych s Višňou.

Slezský FC Opava U19 – 1.SC Znojmo U19 4:1 (2:0)

Branky: 1. Vladař, 45. Vladař, 82. Sochor, 86. Sochor – 76. Navrátil

Opava: Thimel, Wehowský, Buchta, Chládek, Šrek, Blatný (64. Baar), Krömer, Vladař (64. Višňa), Hendrych, Ligač (71.Endrych), Sochor

Znojmo: Ryšavý, Navrátil, Krontorád, Ryška, Šuba, Krontorád, Železný, Durda (44. Valášek), Bartoněk, Bakaj, Čížek

„Do utkání jsme vstoupili s velkou aktivitou v presinku, tlakem na soupeře a byli jsme odměněni brankou hned v prvních minutách. Celé utkání jsme byli lepším týmem a soupeř nás mohl ohrozit pouze se standartních situací, ty jsme však zvládli ubránit. Jediným kritickým momentem pro nás byla inkasovaná branka, ale reakce hráčů byla velmi dobrá a dvěma brankami jsme utkání rozhodli. Po celé utkání jsme dobře kombinovali, ve hře se v hojném množství objevovali věci z tréninkového procesu, což je pro mě zásadní v dorosteneckých kategoriích. Za zápas si celý tým zaslouží pochvalu,“ uvedl po utkání trenér U19 Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U17 – 1.SC Znojmo U17 3:0 (1:0)

Branky: 4. Dědík, 48. Hendrych, 57. Višňa

Opava: Včelný, Hendrych, Dědík, Hejhal, Kysilko (46. Glazar), Blahut (66. Tomíček), Hendrych, Baar (78. Patyk), Pecník, Višňa, Strnadel (57. Winkler)

Znojmo: Krištof, Souček, Paul, Řepa, Pelán, Prycl (63. Votava), Krištof (46. Matajs), Chvátal, Rolník, Bernát, Olšanský

,,Utkání se Znojmem jsme měli pod kontrolou od samotného začátku. Je jen škoda, že jsme nebyli schopni rozhodnout dříve o svém vítězství dříve. Nás však nyní čekají dvě utkání v Brně a v Ostravě, které nám nastaví pomyslné zrcadlo toho, jak na tom doopravdy jsme," uvedl trenér U17 František Metelka.


sdílet