bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Škatulata v Pensylvánii. Flyers i Penguins hledají šéfy organizace

11. května 2023, 16:30

David Zlomek

Ani jednomu z pensylvánských týmů se sezona nevyvedla podle představ. A tak přišly po sezoně změny. O práci přišli vysocí činovníci, Flyers i Penguins tedy hledají nové tváře, které povedou týmy dál. Zatímco ve Philadelphii je víceméně jasno, v Pittsburghu pořád hledají.

Začněme ve Philadelphii. Ta pod vedením Johna Tortorelly asi splnila očekávání. Nikdo nečekal postup do play off, ale ani úplné dno. Atmosféra kolem týmu byla ale špatná, výsledkem bylo odvolání Chucka Fletchera, jenž zastával roli generálního manažera i prezidenta hokejových operací.

Generálního manažera od té doby dělá Daniele Briere. Zde dojde dle zámořských médií k očekávanému, jelikož Flyers údajně odeberou Brierovi status dočasné funkce a ustanoví ho právoplatným generálním manažerem.

Nebude však zastávat obě role jako jeho předchůdce Fletcher. Roli prezidenta hokejových operací totiž převezme Keith Jones. Ten je ve Philadelphii populární. Ať už díky komentování utkání Flyers nebo díky působení v oranžovém dresu po začátku milénia. 

Vzhledem k tomu, že si Flyers představují roli prezidenta hokejových operací spíše jako pomocníka v komunikaci s veřejností než jako dohled nad všemi hokejovými rozhodnutími, dává Jones smysl. Je to zkušený mediální odborník, který je plně schopen inteligentně formulovat danou zprávu veřejnosti. 

Někoho podobného hledají i jejich odvěcí rivalové. Majitelé Pittsburghu vyhodili Briana Burkeho a Rona Hextalla kvůli zvláštním rozhodnutím i velké nespokojenosti fanoušků.

„Tučňáci budou mít úplně stejnou strukturu jako dříve. To byl jediný otazník. Bude jedna osoba zastávat obě role, nebo přijdou dva noví činovníci? Vyhrává druhá možnost,“ prozradil novinář Frank Seravalli.

Ten dále dodal, že Pittsburgh má na seznamu poměrně velké množství jmen. Dává to smysl, jelikož Penguins musí obsadit dvě pozice.

Seravalli zmiňuje například Marca Bergevina, bývalého GM Montrealu, Jasona Botterilla, současného asistenta GM Seattlu, Johna Chayku, Mathieuho Darche z Tampy Bay nebo Ryana Martina, asistenta GM New York Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.