Těstoviny s chřestem a kuřecím masem jsou naprosto jedinečnou dobrotou, kterou si ale můžeme připravit jen na jaře, v sezoně chřestu. Nenechme si je tedy ujít.Jejich příprava zabere doslova pár minut a výsledek je, oh lala, naprosto vynikající.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Těstoviny s chřestem a kuřecím masem

Ingredience na těstoviny s chřestem a kuřecím masem

Množství: 4 porce

320 g těstovin penne či farfalle
300 g čerstvého zeleného chřestu
1 šalotka nebo cibule (20 g)
2 stroužky česneku (10 g)
2 kuřecí prsa (300 g)
100 ml 12% smetany na vaření
1 špetka soli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 lžíce másla (25 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut

Zelený chřest a jeho příprava

Jaro je v plném proudu a sezona chřestu se rozjíždí… A taky velmi brzy skončí. Pozor pozor, máme na to většinou jen duben a květen a to tedy hlavně v případě, pokud chcete mít chřest z našich luhů a hájů a v té nejlepší kvalitě.

Zelený chřest má výraznější chuť než jeho bratr bílý a není potřeba ho nijak škrábat. Stačí mu jen zlomit konce stonků a je připraven k další přípravě. A my si z něj uděláme úplně nejjednodušší a nejlahodnější těstoviny na světě.

Těstoviny s chřestem a kuřecím masem

Začneme tím, že dáme vařit vodu na těstoviny, protože to bude opravdová rychlovka. Do vroucí vody pak přihodíme ještě sůl a těstoviny (v mém případě penne) vaříme do změknutí.

Chřesty si opláchneme, odlomíme konečky a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky a osolíme.

Šalotku nebo cibuli si nakrájíme na tenké plátky, česnek nadrtíme a jdeme do akce.

Do pánve dáme olivový olej a necháme ho rozpálit. Na oleji pak orestujeme kuřecí kousky. Chceme hezky zlaté kousky a a restujeme 3–4 minuty. Maso vyndáme z výpeku a jedeme dál.

Do výpeku hodíme lžíci másla a na něm osmahneme šalotku nebo cibulku, nasekaný česnek a také chřest. 4–5 minut a labůžo se nám klube.

K zelenině přidáme orestované kuřecí maso, přidáme smetanu na vaření, osolíme a necháme jen přejít varem a dál už nevaříme. Do směsi přidáme ještě slité těstoviny, promícháme a máme hotovo.

Chřest bude krásně křupavý a společně s těstovinami je to naprostá lahůdka.

Užijte si sezonu chřestu a pro další chřestové recepty mrkněte sem.

Vaše Pája