Čestmír Řanda mladší zemřel 11. května 2020. „Ještě ten den žertoval, že je zdravý, k doktorům nechodí a bude tady strašit ještě dlouho,“ líčila pak s odstupem času a v slzách jeho přítelkyně Michaela Kryčfalušijová (44). Jenže jak už tomu bývá... osud tomu chtěl jinak. Herec, který se objevil ve filmu Tmavomodrý svět nebo v televizních seriálech Život a doba soudce A. K.Atentát či Expozitura, měl ve skutečnosti vážné potíže se srdcem, které však tajil. 

A to se mu nakonec stalo osudným. Ke zdravotním neduhům se přidaly i finanční problémy a stres z nich plynoucí - „na krku“ měl celkem 21 exekucí ve výši skoro milion korun a kvůli neplacení alimentů musel na nějakou dobu do vězení. Finančně si měl polepšit, měl přislíbenou roli v seriálu, koronavirová pandemie však jeho plán zahrnující poplacení pohledávek z honorářů zhatila. To všechno dohromady bylo pro jeho srdce moc... a to všechen ten tlak neuneslo.

Po nařízené pitvě ale nebylo pochyb: zemřel ze stejných příčin jako jeho slavný táta. „Prodělal masivní infarkt. A prý nebyl první. Už tak před pěti šesti lety ho měl taky, muselo mu být zle, ale ani nešel k lékaři,“ prozradil Blesku blízký přítel Řandy. Dá se tak říct, že Čestmír Řanda junior ve smrti šel ve šlépějích svého otce, taktéž známého herce... jako kdyby je snad pronásledovala nějaká děsivá rodinná kletba. Také herec Čestmír Řanda st. (†62), představitel předsedy družstva ze seriálu Dobrá voda, zemřel předčasně.

Do hereckého nebe se odebral v roce 1986. Celý život byl vášnivým kuřákem a dostatečně varovným prstem pro něj nebyla ani prodělaná tuberkulóza. Své srdce zatěžoval dál a dál. S lékaři byl již domluvený, že mu udělají bypass, měl dokonce stanovený termín na září, ale bohužel měsíc předtím, v poslední srpnový den, podlehl infarktu. Ten byl, jak se později ukázalo, už třetí v řadě. Je pochovaný na hřbitově na pražském Vyšehradě. 

Video
Video se připravuje ...

Řandův kamarád, spisovatel Bauer: Čestmír umíral ve stresu! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

V případě jeho syna je na jeho skonu smutný i fakt, že bezvládné tělo našla dcera Kryčfalušijové Claudie (15). „Nejdříve si myslela, že si dělá srandu. Měl totiž ruce pokrčené a ve vzduchu,“ popsala Blesku Michaela. Záhy ale obě pochopily, že rozhodně nejde o nějaký krutý žert. „Byl celý bílý. Rychle se ho snažila resuscitovat, ale bohužel to nezvládl,“ přisadil si i Řandův dobrý přítel, kdysi populární moderátor Slávek Boura (59). Přivolaná záchranka sice přijela do sedmi minut a následujících 25 minut bojovali o hercův život záchranáři, bohužel ale marně.

Fotogalerie
31 fotografií