Celebrity

12. května 2023 12:10

Eliška Reiglová

Legendární běžkyně v balerínách otěhotněla a potratila. Dnes neúspěšně hledá práci

Talentovaná běžkyně z chudých poměrů. Tak se hovořilo o Annamárii Horváthové (17), která i bez základního sportovního vybavení dokázala porážet konkurenci. Když vyhrála závod v balerínách, její příběh fascinoval mnoho lidí a dostalo se jí neuvěřitelné podpory. Pak ale přišel nečekaný konec slibně rozjeté kariéry. Jak se Annamárii daří dnes?

Na lepší obuv než baleríny neměla, přesto dokázala porazit děti s kvalitním sportovním vybavením. Annamária Horváthová svým příběhem dojala nejen rodné Slovensko, ale solidaritu s ní projevili i Češi. Život dívky však nabral úplně jiný směr poté, co se svým tehdejším přítelem přišla do jiného stavu.

Úspěšná česká běžkyně Kristiina Mäki o návratu ke sportu po porodu:

Dnes již sedmnáctiletou dívku vyhledal slovenský deník Nový čas, pro který promluvila o tom, jak se jí nyní daří. S politováním oznámila, že matkou se nakonec nestala. „S během jsem musela skončit, protože jsem otěhotněla – a bohužel následně i potratila,“ přiznala.

Plány do budoucna

Annamária před sebou měla velkou budoucnost a mohla se stát sportovní hvězdou. Momentálně ale na tréninky nechodí a běh je pro ni pouze volnočasovou aktivitou. „Stále mě to baví a ve volném čase si chodím zaběhat,“ řekla dívka, která žije v romské osadě, kterou aktuálně sužuje epidemie žloutenky.

Čtěte také: Indiánský běh a hubnutí. Jak snadno začít běhat? Zkuste náš tréninkový plán

Nyní přemýšlí především nad praktickými záležitostmi, ráda by si například začala vydělávat. „Přemýšlím i o tom, že bych se někde zaměstnala, ale moc příležitostí není. V první řadě bych si musela dodělat školu,“ svěřila se.

Trenér ji nezavrhuje

Dívka z východoslovenské osady získala sponzora, trenéra i vychovatele. Annamárii koučoval trenér Norbert Pecze, který ji už nějakou dobu neviděl, přesto ale hovoří o tom, že na ni nezanevřel a doufá, že jednoho dne se dívka vrátí, aby jí mohl pomoct znovu nastartovat kariéru.

Mohlo by vás zajímat: Smutný konec běžkyně: Vyhrávala v balerínách, naděje jí zhatilo těhotenství a potrat

„Dveře k nám má otevřené. I poté, co potratila, jsem ji ještě dvakrát oslovil, ale neúspěšně. Jednou se objevila na tréninku, potom se po ní ale slehla zem a delší dobu jsem ji neviděl,“ přiznal deníku Nový čas bývalý dívčin trenér.

„Času je málo, hlavně na to, abych ji naháněl a tlačil ji do toho, aby trénovala. Budu se opakovat, ale musela by hodně chtít a zároveň by se musel najít nějaký sponzor. Do osady jsem chodil dvakrát i třikrát týdně. Čekával jsem na ni před školou, manželka jí prala, žehlila a chodily spolu na nákupy,“ prozradil Pecze, jak se věci měly.

Čtěte také: Mirka Federer obětovala pro muže vlastní kariéru. Jak získala srdce tenisové legendy?

„Má na ni vliv i její bývalý přítel a prostředí, ve kterém žije. Vysvětloval jsem jí, že má před sebou velkou budoucnost, ale byla až moc zamilovaná. Ví, kde bydlím a učím. Pokud má zájem přijít, může kdykoliv. Důležité je, aby dokázala, že na to stále má a může se vrátit a dosahovat výsledků jako předtím,“ dodal.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 5. 2024

Současné planetární aspekty posilují váš přirozený soucit s druhými lidmi. Vaše vztahy budou dnes v popředí vaší pozornosti, Berani. Cítíte se dobře a ostatní lidé to na vás poznají. Lidé vás přitahují a chtějí se podílet na vašem léčivém klidu. Naslouchejte bez odsuzování, když si lidé vylévají svá srdce. To je velmi cenná dovednost.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.