VIDEO: Technické služby města Mostu nasadily veškerou možnou techniku i personál na boj s rychle rostoucí trávou
Údržba trávníků v Mostě. Foto: TSM
Most

Most – S veškerým možným nasazením techniky i kvalifikovaného personálu udržují v současné době Technické služby města Mostu travnaté plochy ve městě.

„Tentokrát jsme vstoupili opravdu do mimořádně náročného období. Už duben byl srážkově nadprůměrný. Měsíční úhrn srážek 67 mm představuje 172 procent normálu mezi lety 1991 až 2020. Proti tomu nám jde poměrně nízká teplota, takže nastaly ideální podmínky pro růst trávy,“ přibližuje ředitel Technických služeb města Mostu Ing. Michal Hartman.

Společnost pečující o mosteckou zeleň proto musela zmobilizovat všechny své zdroje, aby mohla s intenzivním růstem bojovat. K vykrytí špiček se využívá také výpomoc subdodavatelů. Lidé z technických služeb začali pracovat při údržbě trávníků v prodloužených směnách. „V následujících dnech nás uvidíte nejen ve standardní pracovní době, ale seče budou probíhat až do 19. hodiny. Proto bych rád poprosil občany o shovívavost,“ dodává Ing. Michal Hartman. Pracovat se bude i během víkendů.

Most má nadprůměrné množství zeleně. Technické služby musejí pečovat o dvě stě hektarů trávníků. Kapacity společnosti umožňují posekat plochy ve městě kompletně za přibližně dvacet dní. „Prioritně se snažíme zajistit dostatek krátce posečených ploch na dětských hřištích a v parcích pro venčení psů,“ říká ředitel Technických služeb města Mostu.

V souladu s moderními trendy se snaží technické služby ponechávat také prostor pro hmyz a zlepšit udržení vody v půdě, proto se na některých místech můžete setkat s takzvaným mozaikovým sečením.

„Věřím, že občané současné úsilí ocení a budou k případnému krátkodobému výskytu vysoké trávy v některých částech města shovívaví,“ uzavírá Ing. Michal Hartman.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru