Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Festival současného divadla WTF?! s podtitulem Roztá/hni se! se blíží. Uskuteční se 19. a 20. května

Letos se v Malém divadle v Liberci uskuteční festival současného divadla WTF?! s podtitulem Roztá/hni se! Akce se bude konat 19. a 20. května. Návštěvníci se mohou těšit na devět divadelních představení i koncerty.

Letošní ročník festivalu současného divadla WTF?! s podtitulem "Roztá/hni se!" se uskuteční v Malém divadle 19. a 20. května. Místní herci pořádají dvoudenní akci podeváté. Letošní festival nabídne devět divadelních představení a po oba večery i koncerty. Podle organizátorů zvolený podtitul ukrývá plno významů, pro ně směrodatný se týká aktivity.

„Jak v rovině fyzické, tak v rovině názorové a morální. V rámci programu se totiž můžete těšit na inscenace, které naplno využívají pohyb. Inscenace, které burcují, bojují s pasivitou a samotní tvůrci upozorňují na různá společenská témata," uvedl jeden z letošních organizátorů festivalu a herec Ondřej Kolín.

Unikátní bude podle organizátorů letošní ročník i tím, že se sešlo pět monodramat. Víťa Marčík zahájí Festival loutkovým představením Labyrint světa. Mark Kristián Hochmann představí inscenaci Jedu do Magadanu vytvořenou podle vězeňského deníku běloruského anarchisty Igora Oliněviče. Andrej Lyga přijede se svou autorskou pohybovou Pohádkou pro odvážné. Další monodrama přiveze Filip Teller, který odehraje drama z období druhé světové války nazvané Cikánský boxer. Poslední v řadě her o jednom herci bude inscenace ORTEN! v podání Kolína.

Více herců na jevišti uvidí diváci ve zbylých čtyřech představení. Soubor bývalých studentů DAMU odehraje inscenaci Harlekýn je mrtvý, jež vypráví příběh postavy z komedie dell´arte v moderním světě. Divadelní uskupení Masopust zahraje představení Ženet. Jde o variaci textů Jeana Geneta, kterou činoherně zpracovali tři herci přecházející převážně do ženských rolí. O kabaretní a improvizační formu divadla se postará soubor Ductus Deferens s představením KARAMELOUN. Komornější divadlo nabídnou tři herci hrající na nástroje. Jde o uskupení Bodyvoice band, které vystoupí se svým představením Meet Flannery.

Tradičně budou součástí festivalu WTF?! koncerty. V pátek vystoupí jihoafrický písničkář Gerald Clark, punková kapela Wosa a Bukkakebrothers And Sister. V sobotu to bude zpěvačka Mirjari, plzeňská skupina Furt Rovně a kapela Strohoskop. Vlastní klip k festivalu natočili i jeho organizátoři a herci Divadla F. X. Šaldy Ondřej Kolín, Filip Jáša a Stavros Pozidis.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, divadlo, Malé divadlo, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival současného divadla WTF?! s podtitulem Roztá/hni se! se blíží. Uskuteční se 19. a 20. května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.