13. května 2023 • 21:45

MS SESTŘIHY: Slováci vydřeli výhru s Lotyši, Finové udolali Němce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Program hokejového MS se rozbíhá naplno, během soboty se v Rize a v Tampere hraje dohromady šest utkání. Švýcaři vstoupili do turnaje soubojem se Slovinci drtivou výhrou 7:0. Francie vybojovala proti Rakousku bod navíc po výhře v prodloužení 2:1. V odpoledních zápasech Dánsko přehrálo Maďary 3:1 a dlouhý zápas mezi Norskem a Kazachstánem rozhodly až samostatné nájezdy. Dvakrát se prosadil veterán Roman Starčenko a Kazaši slaví bod navíc. Ve večerním duelu se představili Finové proti Německu a po urputném boji slaví výhru 4:3. Slováci vstoupili skvěle do zápasu s Lotyšskem, jenže pak přišlo trápení. Tři body za vítězství 2:1 vystřelil v závěrečné periodě kapitán Marek Hrivík.



Skupina A

Hokejisté Francie porazili na mistrovství světa v Tampere Rakousko 2:1 v prodloužení. Utkání skupiny A rozhodl v čase 60:39 v přesilové hře Sacha Treille, který v minulosti působil i v české extralize. Dva kanadské body si připsali Tim Bozon a Florian Chakiachvili.

„Je to perfektní začátek turnaje,“ radoval se Treille, který v extralize hrál za Kladno a Spartu. „V kabině jsme si říkali, že první zápas je hodně důležitý. Známe to z minulosti. Myslím si, že jsme začali dobře, ve druhé třetině to bylo náročné, ale pořád jsme bojovali. Na konci se nám podařilo dát vítězný gól, takže je to skvělé,“ řekl Treille na webu Mezinárodní hokejové federace.

Rakušané měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, ale nevyužili ji. Navíc Addamo vracející se z trestné lavice se dostal do brejku, nezakončil ale přesně. Podobně dopadl i obránce Onno v 7. minutě.

Francouzi byli aktivnější, brankář Kickert ale ustál i závar ve 13. minutě. V závěru první třetiny se Rakousko dokázalo ubránit 45 sekund ve třech proti pěti, v pokračující klasické přesilové hře ale již Tim Bozon otevřel skóre.

Ve druhé části Rakušané zlepšili pohyb a mnohem více práce než Kickert měl jeho protějšek Ylönen. Gólman s finskými kořeny si poradil s pokusy Rossiho a ustál i nebezpečné situace v polovině utkání. Ve 35. minutě byl navíc vyloučen Achermann a Francie se opět vrátila do útočné třetiny.

Ideální šanci vyrovnat dostali Rakušané po faulu Texiera, který dostal za naražení Heinricha na mantinel pětiminutový trest. Dlouho se jim sice nedařilo vypracovat si výraznější šanci, ale ve 47. minutě posunul Schneider do dobré pozice Raffla a kapitán týmu překonal Ylönena.

Francouzi mohli rozhodnout v závěru, kdy byli vyloučeni Rossi a poté i Ganahl. V základní hrací době hráli 52 sekund v pěti proti třem, gól ale nedali. Výhodu dvou hráčů měli i 24 sekund v prodloužení, ani tady se jim ale gól dát nepodařilo. Tim Bozon trefil jen tyč. V pokračující klasické přesilovce již ale Kickert inkasoval, Treille jej překonal tečí Chakiachviliho střely.

„Bolí to. Bylo by hezké získat všechny body, nebo alespoň dva. Hodně by nám to pomohlo do dalších zápasů, nebyli bychom pod takovým tlakem. Ale takhle to prostě je. Zítra nás čeká další zápas a poté další,“ řekl brankář David Kickert, který si připsal 26 úspěšných zákroků.

Góly

Domácí: 19:29. T. Bozon, 60:39. Treille

Hosté: 46:57. Raffl

Sestavy

Domácí: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Leclerc, Addamo, Texier – T. Bozon, Claireaux (A), Perret – Fabre, Bertrand, Boudon – Rech, Ritz (A), Treille (C) – K. Bozon.

Hosté: Kickert (Starkbaum) – Wolf, Nickl, Zündel, Heinrich (A), Brunner, Reinbacher, Maier, Strong – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Schneider, Raffl (C), Nissner – Zwerger, Rossi, P. Huber – Wukovits, Achermann, M. Huber.

Rozhodčí

Frandsen, Hunnius – Synek, Wyonzek

Stadion

Nokia Arena, Tampere

Návštěva

7 627 diváků

Hokejisté Dánska porazili na úvod mistrovství světa nováčka elitní skupiny Maďarsko 3:1. Dvěma góly v přesilových hrách se na tom podílel útočník z NHL Nikolaj Ehlers. Poraženému týmu k úspěchu nepomohl ani velmi dobrý výkon brankáře Bence Bálizse, který si připsal 41 zákroků.

„Když se Nikolajovi daří, znamená to, že máme vždy šanci vyhrát. Přišel, dal dva góly a měl šance i na třetí. Myslím si, že to dokazuje, co pro náš tým znamená a jaký je to hráč,“ uvedl na adresu útočníka Winnipegu Mikkel Boedker na webu Mezinárodní hokejové federace.

Maďaři se mezi elitou představili po sedmi letech a poprvé od roku 2016. V úvodní třetině se převážně bránili. Nejprve sice nevyužili přesilovou hru, ale poté byl nejzaměstnanějším hráčem na kluzišti brankář Bálizs.

V úvodní dvacetiminutovce si připsal celkem 16 úspěšných zákroků, nestačil pouze na střelu Ehlerse v přesilové hře. Jeho protějšek Dichow musel čelit jen dvěma střelám.

Ve druhé části mohli Maďaři vyrovnat ve dvou přesilových hrách rychle za sebou, zejména ve druhé si vytvořili i několik šancí, Dichow byl ale připravený.

I díky tomu mohli Dánové zvýšit vedení. V polovině utkání se v početní výhodě opět prosadila hlavní hvězda týmu Ehlers. Snížit mohli Sofron nebo Krisztián Nagy, ani jeden z nich ale neuspěl.

Ve 42. minutě byl Ehlers blízko hattricku, Bálizs si ale s jeho brejkem poradil. Maďaři se pak několikrát v útoku osmělili a Sofron dokázal ve 47. minutě snížit. Rychle mohl odpovědět Russell, ale trefil jen tyč. Na druhé straně poté neuspěl Papp.

„Myslím si, že po většinu zápasu jsme hráli dobře, ale udělali jsme si to těžší, než bychom si přáli,“ řekl obránce Oliver Lauridsen. „Měli jsme spoustu šancí, abychom dali gól. Musíme si z toho vzít ponaučení a příště příležitosti využívat,“ doplnil Boedker.

Ofenzivnější hra Maďarů nabídla Dánsku prostor pro rychlé protiútoky a Poulsen toho využil ke vstřelení třetí branky. Soupeři se již snížit nepodařilo, Dichowa nepřekonal ani při power play.

„Snaha tam byla. Do první třetiny jsme vstoupili špatně, ale pak jsem cítil, že jsme se zlepšovali. Klíčovým faktorem byly speciální týmy. Dostali jsme dva góly v oslabení a naopak sami nevyužili ani jednu přesilovku,“ řekl útočník Péter Vincze, který ocenil výkon brankáře Bálizse. „Byl úžasný, držel nás ve hře a dal nám šanci vyhrát,“ uvedl.

Góly

Domácí: 46:42. Sofron

Hosté: 15:55. Ehlers, 29:24. Ehlers, 51:57. Poulsen

Sestavy

Domácí: Bálizs (D. Horváth) – Stipsicz, Fejes, Pozsgai (A), Szabó, Kiss, M. Horváth, Hadobás, Garát – Sebok, Galló, Hári (A) – Sofron, Bartalis, Erdély – G. Nagy (C), Papp, Terbócs – K. Nagy, Csanyi, Vincze.

Hosté: Dichow (Sorensen) – Lassen, M. Lauridsen, A. Koch, Jensen Aabo (C), O. Lauridsen, M. Jensen, Krogsgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell (A) – Storm, Poulsen, Boedker (A) – Mølgaard, Aagaard, Andersen – Bau Hansen, Scheel, Wejse – Olesen.

Rozhodčí

Bloski, Macfarlane – Hautamaki, Mackey

Stadion

Nokia Arena, Tampere

Návštěva

7 633 diváků

Hokejisté Finska porazili ve svém druhém zápase na mistrovství světa v Tampere Německo 4:3 a připsali si první výhru. Utkání skupiny A rozhodl v 54. minutě obránce Mikko Lehtonen, dva góly úřadujících šampionů vstřelil Sakari Manninen. Německu k první výhře na turnaji nepomohl ani gól a asistence Marcela Noebelse.

„Dát gól za národní tým je vždy příjemné,“ usmíval se po zápase Lehtonen. „Máme před sebou velký cíl. Doufám, že dnešní výhra nás trošku uklidní,“ řekl obránce Curychu pro web Mezinárodní hokejové federace. Finové v minulé sezoně ovládli světový šampionát i olympijské hry.

Souboj týmů, které v pátek vstupní zápasy prohrály, začal lépe pro domácí. Zatímco Schütz šanci nevyužil, v 10. minutě otevřel skóre Armia, který se trefil přesně k tyči.

Němci následně nedotáhli dvě slibné příležitosti, ještě v první třetině se jim ale podařilo vyrovnat, poté co za brankářem Olkinuorou skončil poskakující puk po tečované střele Noebelse.

Ve druhé části se Němcům podařilo dostat do vedení. Poté co nevyužili přesilovou hru, pokračovali v tlaku, nedovolili soupeři vystřídat všechny unavené hráče a Wissmann se trefil přesně od modré čáry. A s Finy mohlo být hůře, Sturm ale trefil jen tyč.

Místo Olkinuory vzápětí inkasoval jeho protějšek Strahlmeier, který nestačil na tvrdou střelu Manninena. Útočník, který se v aktuální sezoně neprosadil do kádru Vegas v NHL, skóroval o 107 sekund později podruhé. V přesilové hře pohotově bekhendem dorazil Rantanenovu střelu.

Ve 39. minutě trefil Kapanen tyč a následně se opakovala situace před druhým finským gólem. Místo navýšení vedení skóroval soupeř, 19 sekund před koncem druhé třetiny v přesilovce vyrovnal Peterka.

„Vždy bojujeme jeden za druhého a necháme na ledě všechno. To nás jako tým dělá silným,“ řekl obránce Kai Wissman k vydařenému závěru druhé dvacetiminutovky.

Hned na začátku třetí části mohl Finsku vrátit vedení Kakko, brejk ale ideálně nezakončil. Vzápětí se neprosadil ani Manninen, který byl ve 44. minutě blízko hattricku. Šance skórovat ale měli i Němci, kapitán Moritz Müller trefil od modré čáry horní tyč.

Nerozhodný stav změnil v 53. minutě pohotově dorážející Lehtonen, který zakončil akci Rantanena a zápas rozhodl. Soupeř nedokázal vyrovnat ani v závěrečné power play. „Opět jsme odehráli dobrý zápas, ale nezískali jsme ani bod. Bohužel,“ litoval útočník Frederik Tiffels. V pátek Němci prohráli se Švédskem 0:1.

Finové už krátce po zápase mysleli na další utkání, v pondělí je čeká prestižní derby se Švédy. „Čeká nás lepší tým než Německo. Dnes jsme ukázali, že při hře pět na pět jsme dobří. Nesmíme se ale nechat vylučovat a odstranit pár chyb,“ řekl útočník Mikko Rantanen.

Góly

Domácí: 17:46. Noebels, 32:36. Wissmann, 39:41. Peterka

Hosté: 09:30. Armia, 34:09. Manninen, 35:56. Manninen, 52:46. Lehtonen

Sestavy

Domácí: Strahlmeier (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Wissmann, J. Müller, Wagner, Hüttl, Szuber – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Ehl, Sturm – Kastner, Fischbuch, Noebels (A) – Stachowiak, Tuomie, Schütz.

Hosté: Olkinuora (Larmi) – Lehtonen, Ohtamaa, Määttä (A), Koivisto, Pokka, Seppälä, Friman, Matinpalo – Manninen, Hartikainen, Rantanen (A) – Armia, Sallinen, Kakko – Kapanen, Pesonen, Lammikko – Anttila (C), Björninen, Oksanen.

Rozhodčí

Stolc (SUI, Ansons – Zunde (oba LAT), Davis (USA).

Stadion

Nokia Arena, Tampere.

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. USA 7 6 1 0 0 34:8 20
2. Švédsko 7 5 1 1 0 26:7 18
3. Finsko 7 5 0 1 1 28:15 16
4. Německo 7 4 0 0 3 27:16 12
5. Dánsko 7 2 1 0 4 19:26 8
6. Francie 7 0 1 2 4 10:31 4
7. Rakousko 7 0 1 1 5 11:27 3
8. Maďarsko 7 0 1 1 5 12:37 3

Skupina B

Hokejisté Švýcarska porazili ve svém prvním utkání na mistrovství světa v Lotyšsku a Finsku ve skupině B nováčky mezi elitou Slovince 7:0. Třemi body se v Rize zaskvěli útočníci Denis Malgin (2+1) a Gaëtan Haas (0+3), čisté konto vychytal Leonardo Genoni. Čtyřikrát se vítězové prosadili v přesilovkách.

Slovinci drželi krok do úvodního gólu. Bezbrankové skóre změnil na konci 13. minuty Malgin, který využil ranou z první hned po 11 sekundách první početní výhodu v utkání a vrátil bleskově do hry hříšníka Tičara.

„Do první přesilovky to bylo vyrovnané. Pak jsem měl pocit, že úroveň naší hry o něco klesla,“ uvedl pro oficiální web turnaje slovinský útočník Nik Simšič. „Chvílemi jsme hráli dobře, měli jsme i šance, ale musíme pracovat na tom, abychom je lépe využívali,“ dodal.

Už o 33 sekund později navíc zavěsil Moser a zajistil klid v řadách vysoce favorizovaných Švýcarů. Snížit mohl Simčič, zvýšit naopak Haas, ale do první přestávky už se stav nezměnil. „Byli jsme připravení od samého začátku a nepřestali jsme hrát, dokud nebyl konec,“ pochvaloval si zkušený švýcarský útočník Andres Ambühl.

V nástupu do druhé části neuspěl Urbas, slovinský gólman Krošelj, jenž posledních pět sezon odchytal za extraligovou Mladou Boleslav, se vyznamenal při šancích Bertschyho a Thürkaufa. Slovinci nevyužili přesilovku, Švýcaři v ní naopak trestali a tříbrankový náskok jim zařídil ve 33. minutě hvězdný útočník a kapitán mužstva Niederreiter.

Třetí třetina se proměnila v koncert Švýcarů. Na konci 42. minuty zužitkoval další početní výhodu Malgin, necelé dvě minuty nato udeřil z další přesilovky Thürkauf. Po polovině závěrečného dějství přidal šestý gól Miranda a debakl Slovinska dovršil v závěru Bertschy. Genoni uhájil čisté konto díky 17 zásahům.

„Hráli jsme dnes dobře přesilovky. Máme na to skvělé hráče a snažili jsme se dávat si rychle kotouč, ale myslím, že by to mohlo být ještě o něco lepší. Stále se ale sehráváme a poznáváme jeden druhého,“ uvedl Malgin.

„Věděli jsme, že mají výborné přesilovky. A také nás v nich potrestali. Zejména při faulech v útočném pásmu musíme být obezřetnější,“ zdůraznil kapitán Slovinců Jan Urbas.

Góly

Domácí: 12:56. Malgin, 13:29. Moser, 32:47. Niederreiter, 41:59. Malgin, 43:46. Thürkauf, 50:39. Miranda, 57:05. Bertschy

Hosté:

Sestavy

Domácí: Genoni (Mayer) – Marti (A), Kukan, Moser, Glauser, Geisser, Loeffel, Fora – Niederreiter (C), Corvi, Herzog – Senteler, Malgin, Ambühl (A) – Miranda, Haas, Simion – Thürkauf, Richard, Bertschy.

Hosté: Krošelj (Gračnar) – Gregorc, Pavlin (A), Magovać, Čepon, Štebih, Mašič, Crnovič – Urbas (C), Jeglič, Verlič – Sabolič, Tičar (A), Kuralt – Drozg, Simšič, Ograjenšek – Zajc, Pance, Čimžar – Tomaževič.

Rozhodčí

Heikkinen, Langin – Hynek, Nothegger

Stadion

Arena Riga, Lotyšsko

Hokejisté Kazachstánu, kteří budou v neděli dalším soupeřem českého týmu, porazili v utkání základní skupiny B na mistrovství světa Norsko 4:3 po samostatných nájezdech. Seveřané v prvním vystoupení obou týmů na turnaji promarnili v Rize dvoubrankový náskok. S přispěním dvou gólů útočníka Michaela Hagy vedli 2:0 a 3:1, ale na výhru jim to přesto nestačilo. Vítězný gól dal v šesté sérii nájezdů kapitán Kazachů Roman Starčenko.

„Pro nás je to ohromně důležitá výhra. Turnaj začíná a my potřebujeme nějaké body. Všechny zápasy jsou velmi důležité, bylo pro nás zásadní dobře odstartovat. Chceme vyhrát co nejvíce zápasů a udržet se mezi elitou, takový je náš hlavní cíl,“ řekl obránce vítězů Samat Danijar pro oficiální web turnaje.

Norům vyšel na výbornou vstup do utkání. Před polovinou první třetiny měli na své straně už dvoubrankový náskok. V páté minutě sice zamířil Trettenes jen do brankové konstrukce, ale v osmé minutě otevřel v početní výhodě skóre svým prvním dnešním gólem Haga a už o 78 sekund později zvýšil Björgvik Holm. Soupeř ale dokázal odpovědět, když přečíslení tři na dva úspěšně zakončil střelou bez přípravy Muchametov.

Seveřané byli i ve druhém dějství střelecky výrazně aktivnějším týmem a zdálo se, že po druhém dnešním přesilovkovém zásahu Hagy z 22. minuty mají zápas pod kontrolou. Opak byl pravdou. Z jejich strany to bylo pro dnešek vše. Další šance nevyužili Eirik Salsten a Vikingstad, zatímco Orechov zužitkoval ve 36. minutě přesilovku a snížil. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Michajlis, jenže neuspěl.

Kazaši vycítili šanci a v 52. minutě znovu potrestali nedisciplinovanost soupeře - chuť si spravil Michajlis a vyrovnal. Když Norové sami hned vzápětí početní výhodu nevyužili, rozhodovalo se až v nastavení. Pětiminutové prodloužení vyhráli Norové na střely mezi tyčky 4:0, jenže kýžený vítězný gól nedali. V nájezdech sice dokázal Olden odpovědět na první Starčenkův úspěšný pokus ze třetí série, ale později v šesté sérii už se mu to nepodařilo.

„Pro nás je to v důležitém utkání hodně nepříjemná porážka. A to zklamání je větší s ohledem na fakt, že jsme vedli o dva góly. Pořád je ale před námi dalších šest utkání, v nichž můžeme vše napravit. I když jsme se snažili hrát při dvoubrankovém vedení pořád stejně, oni se pak dostali k několika dorážkám a pro nás to bylo složité,“ mrzelo norského kapitána Kena Andreho Olimba.

Góly

Domácí: 07:48. Haga, 09:06. Bjorgvik Holm, 21:44. Haga

Hosté: 15:29. Muchametov, 35:11. Orechov, 51:27. Michajlis, . Starčenko

Sestavy

Domácí: Haukeland (Arntzen) – Nörstebö, Lilleberg, Johannesen (A), Bjorgvik Holm, Krogdahl, Kasastul, Hansen – Valkvae Olsen, Berg-Paulsen, Vikingstad – E. Salsten, H. Salsten, Hoff – Trettenes (A), Olden, Martinsen – Olimb (C), Vesterheim, Haga – Granath.

Hosté: Šutov (Bojarkin) – Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Koroljov, Gajtamirov, Butěnko – Starčenko (C), Šestakov, Rymarev – Michajlis (A), Savickij, Grenc – Omirbekov, Rachmanov, Asetov (A) – Kajyržan, Muchametov, Musorov – Muratov.

Rozhodčí

Fernandez, Huerlimann – Constantineau, Niittyla

Stadion

Arena Riga, Lotyšsko

Návštěva

2870 diváků

Slovenští hokejisté si po úvodní porážce s českým týmem (2:3) připsali v základní skupině B mistrovství světa první bodový zisk, když zdolali v Rize domácí Lotyšsko 2:1. Tým pořadatelské země vyšel podruhé naprázdno, v pátek prohráli Lotyši v úvodním hracím dnu šampionátu s Kanadou 0:6. O dnešním úspěchu Slováků rozhodl vítězným gólem v čase 50:04 útočník Marek Hrivík.

Slováci začali ve snaze o nápravu prohry s Čechy na výbornou. Hned v úvodu získal puk po chybě Lotyšů za vlastní brankou Cehlárik, krásnou bekhendovou přihrávkou naslepo našel před brankovištěm číhajícího Sukeľa a ten nedal brankáři Šilovsovi ani nejmenší šanci úspěšně zasáhnout. Před přestávkou mohl nejprve vyrovnat Balcers, ale Škorvánek ho vychytal, na druhé straně zachránila Šilovse při další šanci Sukeľa branková konstrukce.

V úvodu druhé části se Slováci ubránili v oslabení, poté se blýskl Šilovs výborným zákrokem proti Grmanovi. Ve 32. minutě pálil nebezpečně Hudáček, ale domácí gólman byl i tentokrát ve střehu. Po vyloučení Okuliara mohl vyrovnat Balcers, ani Škorvánek se ale nenechal zahanbit a uhájil těsné vedení Slováků, ale pouze dočasně. Ve 37. minutě už po skončení přesilovky rozjásal Lotyše Abols, který s přehledem proměnil samostatný únik.

Rovněž ze sóla mohl ve 48. minutě vrátit na stranu slovenského výběru vedení Hudáček, jenže v konfrontaci se Šilovsem selhal. Svěřence kanadského kouče Craiga Ramsayho to nemuselo mrzet dlouho, neboť v začínající 51. minutě uklidil pohotovou dorážkou kotouč za Šilovsova záda po Kochově pokusu Hrivík. Lotyšům v závěru nepomohla k vyrovnání ani hra bez gólmana.

Góly

Domácí: 00:44. Sukeľ, 50:04. Hrivík

Hosté: 36:51. Abols

Sestavy

Domácí: Škorvánek (Hlavaj) – Kňažko, P. Koch, Grman, Ivan, Jánošík, Rosandić, Gajdoš – Kelemen, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Hudáček, Sukeľ (A) – Chromiak, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lantoši, Čacho.

Hosté: Šilovs (Gudlevskis) – Balinskis, Zile, Mamčics, Jaks, Čukste, Freibergs, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols (A), Andersons – Balcers, Smirnovs, Keninš – Indrašis, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Dzierkals, Džerinš – Ločmelis.

Rozhodčí

Holm, Sewell – Briganti, Kroyer

Stadion

Arena Riga, Lotyšsko

Návštěva

8 930 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud