Krajská zdravotní ocenila své zaměstnance za výsledky v oblasti vědy a výzkumu v roce 2022
Foto. Krajská zdravotní
Děčín

Ústí nad Labem - Výroční vědeckou konferenci spojenou s předáním ocenění za nejlepší výsledky v roce 2022 v oblasti vědy a výzkumu, uspořádala Krajská zdravotní, a.s., (KZ) ve čtvrtek 11. května 2023 v budově Fakulty zdravotnických studií univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Ceny Vědecké rady KZ získali nejúspěšnější jednotlivci a kolektivy z řad lékařů a nelékařských zdravotnických pracovníků ze spolupracujících profesí. Záštitu nad akcí převzal předseda představenstva společnosti MUDr. Ondřej Štěrba.

Slavnostní akce se za vedení Ústeckého kraje zúčastnil hejtman Ing. Jan Schiller. Za Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem byl přítomen děkan Fakulty zdravotnických studií doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc., a další zástupci univerzity. Krajskou zdravotní reprezentovali zástupci představenstva společnosti, členové dozorčí rady, generální ředitel MUDr. Petr Malý, MBA a zástupci managementu společnosti. Výsledky soutěže o nejlepší vědecké práce v daných kategoriích slavnostně vyhlásil prof. MUDr. Martin Sameš, CSc., předseda Vědecké rady KZ.

„Za vedení Ústeckého kraje mohu říct, že k vám máme velký respekt, takže všichni, kteří tu jste, ať už dnes něco vyhrajete nebo ne, jste oceněni tím, že si vás všichni vážíme a jsme rádi, že vaší každodenní prací zvedáte prestiž Krajské zdravotní,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller.

„Je mi velkou ctí být zde s vámi na konferenci, která je vyvrcholením vědecké činnosti. Děkuji představenstvu společnosti, díky němuž může Krajská zdravotní interní grantovou soutěž podporovat a děkuji i profesoru Samešovi, který nás pro to tak nadchnul,“ zahájil slavnostní akci generální ředitel KZ MUDr. Petr Malý, MBA.

Profesor Sameš v úvodu konference zhodnotil dosavadní činnost vědecké rady a celkové výsledky jednotlivých pracovišť Krajské zdravotní, a.s., v předchozích roce. „Vědecká rada se snaží motivovat k vědecké činnosti a zároveň tuto činnost monitorovat. Klademe velký důraz na to, abychom učili na ústecké univerzitě i na lékařských fakultách. Chceme, abychom byli členové výborů odborných společností, abychom byli v redakčních radách časopisů a organizovali semináře a konference, protože to přináší zase nové poznatky,“ řekl na úvod konference předseda Vědecké rady KZ.

Prof. MUDr. Martin Sameš, CSc., během akce také poděkoval za v devíti kolech poskytnutou interní grantovou podporu v celkové výši 45 milionů Kč a představil nově jmenovaného člena Vědecké rady KZ, přednostu Ústavu biomedicíny a laboratorní diagnostiky RNDr. Ing. Mgr. Petra Kelbicha, Ph.D. Tento ústav je společným pracovištěm Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., stejně jako všechny dále zmiňované kliniky.

Následovalo vlastní udílení cen Vědecké rady KZ.

Cenu v kategorii Republiková prvenství získali Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny, Neurochirurgická klinika, MUDr. Petr Obruba, Ph.D., z Kliniky úrazové chirurgie, Radiologická klinika a Neurologické oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem (MNUL).

Cenu za příkladnou reprezentaci si odnesli přednosta Ortopedické kliniky MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, Neurologická oddělení – Komplexní cerebrovaskulární centrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a Iktové centrum Nemocnice Chomutov, Neurologické a Kožní oddělení chomutovské nemocnice, Neurochirurgická klinika a Bc. Eva Horálková z Chirurgického oddělení MNUL.

V kategorii Vědecké a odborné aktivity oddělení třetí místo obsadila Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny, druhé místo získala Ortopedická klinika a na první příčce se umístila Neurochirurgická klinika.

V kategorii Cena za nejlepší vědeckou práci lékaře se na třetím místě umístil přednosta Ortopedické kliniky MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, na druhé pozici skončil přednosta Kliniky hrudní chirurgie prof. MUDr. Vladimír Bobek, Ph.D., a vítězství si odnesla MUDr. Lucie Radovnická z Interního oddělení MNUL.

V kategorii Cena za nejlepší vědeckou práci lékaře do 35 let třetí místo obsadila MUDr. Eliška Vaňásková z Ortopedické kliniky, druhá pozice náleží MUDr. Janu Lodinovi z Neurochirurgické kliniky a první příčku obsadil MUDr. Jan Černý z Ortopedické kliniky.

Cenu za nejlepší vědeckou práci nelékařských zdravotnických pracovníků získala Ing. Pavla Bradáčová z Oddělení klinické hematologie v ústecké Masarykově nemocnici.

Cenu za nejlepší monografii si odnesl primář Infekčního oddělení MNUL MUDr. Pavel Dlouhý.

V kategorii Cena za nejlepší odbornou práci v oblasti ošetřovatelství třetí pozici obsadily Bc. Lucie Lippertová a Bc. Ivana Vernerová z Neurochirurgické kliniky. Na druhé příčce se umístila Bc. Zuzana Hejčlová z Neurochirurgické kliniky a vítězství si odnesly Kateřina Rusková z Neurologického oddělení MNUL a Petra Pöschlová z Neurologického oddělení Nemocnice Chomutov.

Nejvyšší souhrnný impakt faktor za rok 2022 měl MUDr. Ing. David Černík. Ph.D., MBA, vedoucí lékař Komplexního cerebrovaskulárního centra v Masarykově nemocnici. Za významnou publikační činnost v kategorii lékařů do 35 let cenu získal MUDr. Vojtěch Kunc, Ph.D., z Kliniky úrazové chirurgie.

Slavnostní setkání moderoval Rey Koranteng. Součástí programu bylo vystoupení Olgy Lounové.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru