Jste zde

LDO regulátor napětí s výstupním proudem 1 A vhodný pro průmyslové prostředí

Regulátor napětí LDO NR1641 od Nisshinbo Micro Devices se vyznačuje velmi nízkým šumem, vysokou hodnotou PSRR, nízkým proudem v klidovém stavu a dosahuje velmi rychlé odezvy. Regulátory jsou vhodné pro spotřebitelské i průmyslové aplikace.

NR1641 je nízkošumový LDO regulátor napětí s výstupním šumovým napětím pouhých 3,7 μVrms. Tato hodnota patří celosvětově mezi nejnižší pro produkty, které nevyžadují kondenzátory pro redukci šumu, a navíc nabízí vysoký poměr potlačení zvlnění 80 dB (f = 10 kHz). Vstupní napětí regulátoru se může pohybovat od 1,7 V do 5,5 V a výstupní napětí může být v rozmezí od 1,0 V do 5,0 V v krocích po 0,1 V.

Regulátor má vestavěnou funkci „soft-start“ pro potlačení zapínacích proudů, která řídí strmost výstupního napětí při spuštění. NR1641 je schopen poskytnout na výstupní straně proud o velikosti 1 A a díky integrovanému automatickému režimu rychlého / nízkého výkonu lze dosáhnout velmi nízkého klidového proudu a to pouhých 17 µA.

Tyto funkce poskytují čisté napájecí napětí s nízkým šumem pro všechny produkty, které jsou citlivé na šum. Tam patří výkonné produkty, které vyžadují velký proud jako jsou například vysoce výkonné senzory a LSI systémy pro zpracování obrazu. Další kategorií produktů citlivých na šum jsou nízkoenergetické produkty napájené baterií jako jsou například RF moduly využívající VCO (napětím řízené oscilátory). Obrazové snímače CMOS nebo zařízení používaná ve špičkových audio a video systémech jsou také velmi citlivé na šum. Zejména šum z napájecího zdroje může přímo ovlivnit výkon celého systému.

Vlastnosti:

  • Rozsah vstupního napětí: 1,7 V až 5,5 V (maximální jmenovité napětí 6,5 V)
  • Rozsah výstupního napětí: 1,0 V až 5,0 V (v krocích po 0,1 V)
  • Výstupní proud: 1 A
  • Klidový proud: Typ. 17 μA / 1,5 mA (režim nízké spotřeby / rychlý režim)
  • Rozsah provozních teplot: -40 °C až 85 °C
  • Vestavěná funkce: Tepelné vypnutí, automatické vybíjení, měkký start a další

K dispozici jsou tři typy pouzder:

  • DFN1616-6-GY (1,6 x 1,6 x 0,4 mm) k dispozici ihned
  • HSON-6-GU (2,9 x 3,0 x 0,9 mm) je ve vývoji a bude k dispozici v roce 2024
  • WLCSP-6-P12 (1,3 x 0,88 x 0,36 mm) je ve vývoji. Datum vydání zatím nebylo naplánováno.

Více informací naleznete na https://www.nisshinbo-microdevices.co.jp/en/products/ldo-linear-regulator/spec/?product=nr1641

Přílohy: 
PřílohaVelikost
PDF icon nr1641-ea.pdf3.06 MB
Hodnocení článku: