Adam Vacula ze Zlaté labutě není žádný svatoušek

Adam Vacula ze Zlaté labutě není žádný svatoušek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu to vypadá, že druhorozený syn podnikatele Kučery je slušňák, který dělá vše pro rodinu, neumí zvednout hlas, klidně se ožení na přání rodičů a bezmezně miluje všechny zaměstnance obchodního domu. Petr Kučera je prostě největší kladný hrdina seriálu, i když je i trochu nudný.

To se rozhodně nedá tvrdit o Adamovi Vaculovi, který postavu hodného synka z dobré rodiny ztvárnil. Na konkurz pro nový seriál se vypravil proto, že měl na účtu poslední tři tisíce korun, a tak usoudil, že by nebylo špatné si zajistit na čas pravidelný příjem.

O svém soukromí herec nemluví, ale přecejen občas udělá výjimku. Pro iDnes uvedl, že během studia herectví na DAMU byl jeho život v takovém chaosu, že si vlastně na toto období života ani moc nepamatuje. Bral to tak, že to k životu umělce vlastně patří. Časem mu došlo, že to není moc praktické ani zdravé.

Ze začarovaného kruhu se dostal trochu netradičně – odjel do Amazonie v Peru, kde žil s místním kmenem. Během pobytu si tak udělal v životě trochu pořádek.

Když vyhrál konkurz na jednu z hlavních rolí v seriálu, nakonec byl rád, že si zahraje s hereckými legendami, kterými jsou Petr Kostka a Daniela Kolářová. Zjistil také, že v seriálu má spoustu známých z DAMU.

Svou postavu má rád, líbí se mu, jak se Petr pustil do odvážného projektu vybudovat velký obchodní dům s širokým sortimentem luxusního zboží pod jednou střechou. Má rád i povahu svého hrdiny, který je čestný a zodpovědný. Přínos seriálu vidí v tom, že nabízí takovou malou exkurzi do minulosti.

Adam Vacula
Adam Vacula | Zdroj: TV Nova

Pro Vaculu je to první velká herecká příležitost před kamerou a nic neponechal náhodě. Omezil svou práci v divadle pouze na projekty, které má už nastudované, a většinu času věnuje natáčení a přípravě. Kromě svého velkého koníčku, kterým je fotografování, už nemá na nic jiného moc čas.

V rozhovoru pro kafe.cz Vacula uvedl, že nikdy nechodil do dramatického kroužku, ale měl moc rád filmy, především pak ty, kde hrál jeho nejoblíbenější herec Robert De Niro. Vyjmenoval i další své vzory, jakými jsou Al Pacino, Marlon Brandon, Mickey Rourke nebo Gary Oldman. Když během studia na škole sociální práce začal navštěvovat na DAMU katedru autorské tvorby a pedagogiky, tak si poprvé vyzkoušel kreativně vyjadřovat své pocity. Nakonec se rozhodl studovat DAMU, což se mu povedlo na druhý pokus.

Kromě seriálu Zlatá labuť by se měl letos Vacula objevit i ve filmu Terezín, snímku z italsko-české koprodukce. Točilo se přímo v Terezíně, kam se sympatický herec podíval poprvé. Atmosféra toho místa na něj udělala silný dojem. Ještě více na něj zapůsobilo natáčení seriálu pro Netflix, kde si zažil nepříjemnou nehodu. Měl být pověšený.

Moje postava měla být ve vězení pověšena na drát. Tehdy bohužel vznikla situace, že se tento těžký záběr neustále odkládal, přišel na řadu až na úplný závěr dne, což bylo někdy ve dvě tři hodiny ráno. Kolem hrdla mi připevnili těžký gumový krk, aby se mi nic nestalo. Bohužel přípravu asi trochu podcenili a nečekaně mě vytáhli do vzduchu mnohem víc, než měli. Drát tím pádem prořízl gumovou část krku. Zhruba na pět vteřin mě to přidusilo a ztratil jsem vědomí. Když jsem se probudil, měl jsem kolem sebe všude spoustu krve. Nevěděl jsem, co se stalo. Jak byl umělý krk naplněný umělou krví, tak mě to po jeho roztržení celého polilo a já si myslel, že jde o moji vlastní krev. Byl jsem zmatený, ten šok bych nepřál nikomu,

zavzpomínal na otřesný zážitek.

Zdroje článku: