InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plavkyně Adéla Preislerová je třetí nejúspěšnější jihočeskou sportovkyní do 15 let. Za reprezentaci jí děkoval hradecký starosta

Plavkyni Adéle Preislerové za vynikající reprezentaci města poděkoval starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár. , Autor: Lucie Váchová

Plavkyni Adéle Preislerové za vynikající reprezentaci města poděkoval starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.     Autor: Lucie Váchová

JINDŘICHŮV HRADEC – Velký úspěch slaví Plavecký klub Jindřichův Hradec. Plavkyně Adéla Preislerová totiž v uplynulém roce dosáhla vynikajících výsledků. V minulém týdnu se v Hluboké nad Vltavou konalo slavnostní vyhlašování nejúspěšnějších sportovců Jihočeského kraje do patnácti let, kde hradecká plavkyně získala třetí místo v kategorii jednotlivců.

„V dubnu a květnu loňského roku jsem získala první místo na mistrovství České republiky na sto metrů kraul a také jsem obsadilo třetí příčku za plavecký styl prsa. Také jsem na olympiádě dětí a mládeže v létě vybojovala tři zlaté medaile," zmínila Adéla Preislerová.

Úspěšná sportovkyně se plavání věnuje od mala. „Plaval i můj bratranec, tak mě to také chytlo. Závodně plavu od devíti let, ale ve vodě jsem byla už od malička. Mým největším úspěchem v plavecké kariéře jsou asi zatím už zmíněné tři medaile z olympiády, která se konala loni v červenci. A samozřejmě také juniorský titul mistryně republiky z loňského dubna," dodala plavkyně.

Vzorem Adély je česká plavkyně Bára Seemanová. „Mým cílem je dostat se na Evropský olympijský festival, který se bude letos v červenci konat ve slovinském Mariboru. A jinak se ráda proplavala až na velkou olympiádu. Dělám pro to vše. Víkendy mám vždy zaplněné závody nebo soustředěním, v týdnu trénuji každý den odpoledne a někdy i ráno," poznamenala Adéla Preislerová.

V pondělí 15. května úspěšnou mladou sportovkyni přijal starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár. „Chtěl bych jí popřát, ať se jí daří, ať jsou její výsledky stále jen lepší a lepší. At dokáže překonávat samu sebe. Je to moc hezký individuální úspěch, který je samozřejmě podpořen prací lidí, kteří se jí věnují, ať už rodičů nebo trenérů. Všichni se snaží o to, aby postupovala čím dál více dopředu. Potenciál má určitě veliký. Věřím, že u plavání setrvá a uslyšíme o ní čím dál častěji," řekl starosta, který plavkyni předal kromě květiny ještě děkovný list, odznáček se znakem města a poukázku do prodejny sportovních potřeb.

Adéla Preislerová si ještě odnesla i dárkovou tašku s dalšími upomínkovými předměty města Jindřichův Hradec a podepsala se do pamětní knihy.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace