Hodinky Garmin pohlídají cukr v krvi! Je v tom ale háček

květen

12

2023

Hodinky Garmin pohlídají cukr v krvi! Je v tom ale háček

| 2023-05-12T07:41:59+00:0012. květen 2023 | #technika#technologie#gadget |

Společnost Garmin oznámila vydání aplikace pro sledování hladiny glukózy v krvi pro své hodinky, které mají přístup do obchodu s aplikacemi Garmin Connect.

Pokud vám vrtá hlavou, jak bez nového senzoru můžou stávající hodinky něco naměřit, uvažujete správně. Jedná se měření prostřednictvím aplikace Dexcom, což je výrobce glukometrů. Tato aktualizace tedy neumožní hodinkám Garmin Fenix 7 nebo Instinct 2 skutečně měřit hladinu cukru v krvi. Pouze agreguje údaje z glukometru Dexcom a nabízí rychlý a přehledný způsob, jak sledovat své výsledky.

Podle společnosti Garmin je software určen pro ty, kteří používají stálé snímače Dexcom G6 nebo Dexcom G7, které se obvykle nosí na horní části paže. Tento nový software má dvě části. První je aplikace Dexcom, ta umožňuje zobrazit aktuální hodnoty a hodnoty za poslední tři hodiny ve formě widgetu.

A druhá část je Dexcom Data Field, ten vkládá hodnoty glykémie do grafu ze záznamu cvičení. Společnost Garmin umožňuje majitelům hodinek přizpůsobit si, které statistiky se zobrazí v záznamu tréninku, takže stačí jen upravit nastavení v apce Connect IQ, aby se do něj nahrály i údaje ze senzoru Dexcom.

Tyto funkce lze použít také u cyklistických počítačů Edge, jako je Edge 540.

První software Dexcom pro zařízení Garmin, o kterém víme, byl vydán již koncem roku 2021, a to je pravděpodobně důvod, proč společnost Garmin nyní o novince informuje jako o rozšíření dostupnosti a neprezentují to jako přelomovou novinku.

Garmin tedy prozatím nebude tím prvním, kdo vyrobí skutečný glukometr na zápěstí. Tím bude s největší pravděpodobností Apple. Jablečný výrobce údajně plánuje vydat verzi hodinek Apple Watch s neinvazivním sledováním hladiny glukózy v krvi pomocí technologie, při níž senzor analyzuje kůži pomocí světla, jinými slovy jde optickou absorpční spektroskopii. 

Senzory G7 a G6 společnosti Dexcom měří hladinu glukózy v intersticiálních tekutinách těsně pod kůží a jejich náplasti je třeba měnit zhruba každých 10 dní. Metoda, kterou vyvíjí společnost Apple, nebude vyžadovat senzor, který by porušoval kůži nebo který by bylo nutné vyměňovat. Podle expertů to ale bude trvat nejméně dalších tři až sedm let.

 

Images by Garmin Ltd. and Dexcom, Inc.

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.