InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na pozici univerzála v Jihostroji zůstává van Schie, loučí se Kriško

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další novinky z kádru volejbalistů Českých Budějovic už leží na stole. Ze stávající dvojice univerzálů zůstane v kádru Jihostroje pro sezonu 2023–24 jen jeden. Nizozemec Stijn van Schie si vybojoval novou roční smlouvu, angažmá si naopak hledá Michal Kriško. Novou posilu na post univerzála odhalí Jihostroj později. Osmadvacetiletý Stijn van Schie přišel do Jihostroje před uplynulou sezonou z belgického Roeselare s cílem prosadit se jako univerzál, přestože většinu kariéry odehrál na smeči. Nizozemec se po pomalejším začátku v české extralize začal prosazovat a stal se stabilním prvním univerzálem. Zařadil se mezi nejúdernější hráče na této pozici, když průměrně sbíral 3,78 bodů na jeden odehraný set. V tomto ohledu patřil mezi desítku nejlepších v celé extralize.

„Z naší zkušenosti víme, že cizinci potřebují čas, než se rozkoukají v novém prostředí a soutěži, a proto věříme, že v příští sezoně bude ještě lepší. Stijn je pohodový člověk, který skvěle zapadl do týmu. V průběhu sezony nás přesvědčil o tom, že si zaslouží u nás pokračovat. Na příští ročník s ním počítáme do role zkušeného hráče, vedle kterého se – doufáme – bude prosazovat i naše nová akvizice, kterou brzy představíme," uvedl pro klubový web generální manažer Robert Mifka.

Jihostroj naopak už nadále nepočítá se službami Michala Kriška, který strávil v klubu celkem pět sezon. Čtyřiatřicetiletý bijec nad sítí vyhrál titul s Českými Budějovicemi v sezoně 2014–15 a také Český pohár v roce 2022. V posledních dvou ročnících plnil spíše roli druhého univerzála a podílel se na bronzové medaili v roce 2022 a stříbrné medaili v uplynulé sezoně. „Naše představa byla udržet ze stávajících univerzálů jednoho zkušeného, a nakonec jsme se dohodli se Stijnem. Krišiho herní vytížení navíc nebylo takové, jaké by si on sám představoval a zasloužil," dodal Mifka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace