Videolekce: Kardio trénink pro štíhlé tělo a výkonnější mozek

Pohyb
Věděli jste, že po třicítce postupně dochází k úbytku mozkové tkáně? Výzkumy naštěstí ukazují, že poklesu kognitivních schopností se dá účinně zabránit kardio cvičením. To nám tak dopomůže díky účinnému spalování tuků nejen k vysněné postavě, ale také posílí paměť, zvýší pozornost a celkově zajistí bystřejší mysl. Zacvičte si kardio lekci s trenérem Davidem a trénujte mozek i svaly.

Blahodárnými účinky kardio tréninku na psychické rozpoložení se zabývalo už mnoho studií. V jedné z nich měli účastníci trpící depresí za úkol po dobu 10 dnů věnovat půlhodinku denně chůzi na běžícím pásu. U všech se následně potvrdilo výrazné snížení depresivních symptomů.  

Kardio trénink navíc zmírňuje odezvu našeho mozku na stres a dělá nás vůči němu odolnějšími. Už jedno jediné cvičení může být rozhodující pro to, zda se pustíme do hádky, nebo zda situaci zvládneme s chladnou hlavou. Kromě toho, že kardio cvičení udržuje naši mysl jasnou do vysokého věku, také zkvalitňuje spánek a pomáhá odstraňovat nespavost.

kardio cvičení

Za kardio nebo také aerobní cvičení se považuje fyzická aktivita, u které se zadýcháme a zvýšíme svoji tepovou frekvenci. Odborníci doporučují věnovat mírné aerobní aktivitě alespoň 150 minut týdně, může jít například o procházku nebo pohodovou jízdu na bruslích. Nebo pak 75 minut náročnější aerobní aktivitě týdně, například běhu nebo intenzivnímu fitness kardio tréninku.

Ať je váš cíl jakýkoli – posílit mozek o nové synapse, vyčistit si hlavu od každodenních starostí, nebo formovat tělo před létem do plavek, přiblížíte se k němu pomocí následující lekce kardio tréninku s trenérem Davidem.

Kardio trénink:

  • 10 cviků
  • každý provádět cca 40 vteřin
  • mezi cviky vkládat 20 vteřinové pauzy na odpočinek
  • trénink cvičit minimálně třikrát týdně

„Důležité je ale vyvarovat se stereotypu. Nejpozději po dvou týdnech bych proto prodloužil intervaly cvičení a zkrátil pauzy nebo si celý kardio trénink zacvičil i dvakrát za sebou, ať se laťka zvyšuje a tělo dostává nové impulzy,“ radí fitness trenér David Racocha.

Foto: Pexels.com

Prémiový článek

Čtěte dál ZDARMA!

Stačí jednoduchá bezplatná registrace vaší
e-mailové adresy a získáte přístup ke kompletnímu obsahu webu. Po přihlášení budete získávat body a za ně čerpat další výhody – slevy na pojištění UNIQA a služby a zboží našich partnerů.
Registrovat se zdarma