close
Interiérové doplňky

Dětský polštář – na co si dát při výběru pozor?

detsky-polstar-na-co-si-dat-pri-vyberu-pozor

Jestliže budeme chtít koupit naší ratolesti dětský polštář, měli bychom se zaměřit na několik důležitých kritérií. Že nevíte, které to jsou? Nezoufejte! My vám to na následujících řádcích rádi prozradíme. Čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.

Pro jak staré dítě vybírat dětský polštář?

Dětský polštář nepotřebují vaše ratolesti úplně od narození. Naopak novorozenec by polštář mít neměl. Novorozené děti vyžadují pouze pevnou rovnou matraci, která nebude bránit vývoji páteře. O nákupu polštářku pro dítě můžete tedy uvažovat nejdříve po oslavení 1. narozenin. Do té doby mohou být dětské polštáře pro vaše ratolesti i nebezpečné. Jakmile však dítko překročí roční hranici, můžeme se zaměřit na výběr kvalitního polštáře. O polštářku pak můžeme uvažovat i tehdy, začne-li si vaše maličké muchlat dečku nebo peřinku pod hlavičku. Tím nám dává první signál, že je na polštářek připravené. A jak tedy zvolit správný polštář? Není to zase tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. O parametrech kvalitního polštáře pro děti se dočtete na následujících řádcích.

Z jakého materiálu vybírat dětský polštář a jak se o něj správně starat?

Polštář pro děti bychom měli vybírat i podle materiálu, z kterého je vyrobený. Na trhu je celá řada polštářku z přírodních i ze syntetických materiálů. Rodiče si oblíbili přírodní látky, které jsou odolné a příjemné na dotek. V dnešních dnech jsou však polštářky ze syntetiky také na velmi vysoké úrovni. Výběr tak záleží čistě na vašich preferencích. V kurzu jsou i plyšové polštářky pro děti. Povlak i samotný polštář by měl být vždy příjemný na omak a také by měl být dostatečně odolný. Děti na polštářku mnohdy jen nespí. Přes den si s ním mohou i různě pohrávat nebo ním dokonce házet. Kdo jako dítě nezažil polštářovou bitvu, jako by nebyl. Polštář pro dítě tak musí i něco vydržet. O polštář a povlak na něj bychom měli i vhodně pečovat. Jedině tak vydrží dítěti sloužit delší časové období. Polštář bychom měli často povlékat a pořídit si na něj více povlaků. Díky tomu budete mít při náhlém znečištění polštáře vždy náhradu po ruce. Náhradní povlaky na polštáře seženete v obchodech a na e-shopech v sekci dětské povlečení. Povlaky na polštáře bychom pak měli prát na šetrné prací programy. V ideálním případě je můžeme prát v rukou. K praní dětských polštářů můžeme využít speciální prací prostředky pro nejmenší. Ty ocení zejména citlivější děti nebo děti, které mají alergie.

Jaká další kritéria bychom měli zvážit při nákupu polštáře pro děti?

Polštáře pro děti můžeme nakupovat také podle jeho designu nebo podle ceny. Děti si oblíbily zejména polštáře s potiskem. Ten může mít různou podobu. V kurzu jsou veselé obrázky postaviček, ale i roztomilé puntíky nebo klasické proužky. In jsou i polštářky pro děti, z kterých obrázky vystupují. Tyto polštářky pak slouží i jako dekorativní prvek do dětského pokojíku a do postýlky. Polštář pro děti by měl být také lehký. Dále by neměl být příliš vysoký. Moc silné polštáře by totiž mohly dětem způsobit bolesti za krkem. Kvalitní polštářek pro děti s náhradními povlaky můžete vybírat např. i tady: https://www.sinsay.com/cz/cz/. Zde si přijde na své každý rodič, který chce pro své děti jen to nejlepší.  

Zdroj náhledové fotografie: sinsay.com