Britská ikona The Cinematic Orchestra se po dlouhých osmi letech vrací do Prahy

Publikuje: David Bárta — 17. 05. 2023
Zdroj: Pavla Umlaufová / piaristi.cz.
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Britská ikona The Cinematic Orchestra se po dlouhých osmi letech vrací do Prahy

The Cinematic Orchestra se po dlouhých osmi letech vrací do Prahy. Tentokrát zahraje 5. září pod širým nebem na Prague Open Air v Ledárnách Braník.

Za více než dvacet let na scéně se stali The Cinematic Orchestra průkopníky v oblasti nu-jazzu a jejich precizní tvorba si získává stále nové a nové fanoušky. Magazín UdálostiExtra.cz o tom dnes informovala Pavla Umlaufová z piaristi.cz.

Už je to osm let, kdy si naposledy mohli fanoušci vychutnat vyprodaný sólový koncert The Cinematic Orchestra v Praze. Proto zářijový koncert na Prague Open Air v Ledárnách Braník nabídne průřez jejich dosavadní tvorbou a  zazní jejich nejznámější i nejnovější skladby z poslední řadové desky To Believe (2019).

The Cinematic Orchestra dokázali prorazit hned ze začátku své kariéry s debutem Motion v roce 1999 a za čtyřiadvacet let své kariéry se stali kultovní nu-jazzovou a downtempovou kapelou, která přibližuje tyto žánry mladšímu publiku. Jazzové prvky propojují s elektronickou hudbou, a vytváří tak nové kompozice, kterými překračují hranice žánrů. Měsíčně si tuhle hvězdu Ninja Tune přes Spotify pouští skoro pět milionů posluchačů a skladba To Build A Home má téměř půl miliardy přehrání.

Kapela je známá svými improvizacemi. Žádný z jejich koncertů není stejný. Proměňují se sestavy, které se na pódiu objevují i hudební aranže. Zůstávají ale velké emoce a zážitek, který si fanoušci odnáší, v nich rezonuje ještě dlouho po skončení koncertu,“ láká fanoušky za organizátory Prague Open Air Tomáš Staněk a dodává: „Skupina zahraje 5. září na naší scéně v Ledárnách Braník, ke které jsme tento rok přidali druhou scénu, Občanskou plovárnu, a náš název jsme proto pozměnili na Prague Open Air.“

Nadaní muzikanti, kteří s The Cinematic Orchestra vystupují, jen podtrhují to, co je duší celého projektu. Je to preciznost, hudební i textová, která ale nemá nic společného s nudou a pevně stanovenými pravidly. S pravidly si totiž kapela v čele s duší projektu Jasonem Swincoem hlavu opravdu neláme.

Prague Open Air

Prague Open Air na svých dvou scénách, v Ledárnách Braník a na Občanské plovárně, přináší nevšední hudební zážitky pod širým nebem. Hudební fanoušci se můžou těšit na širokou škálu žánrů, letní atmosféru a setkání s oblíbenými českými i zahraničními interprety. Prague Open Air organizuje společnost Netradiční koncerty.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu