Hlavní obsah

Plzeň odmítla oslavy, Karviná přišla o Soláka. O titulu se rozhodne v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkáři Plzně ve středu vyhráli čtvrté utkání finále na palubovce obhájců mistrovské trofeje Karviné 34:29 a vyrovnali sérii na 2:2, přestože oba úvodní zápasy prohráli. „Vůbec jsme si nepřipouštěli nějaký tlak a na výsledcích třetího i čtvrtého zápasu to je vidět. Prostě jsme si řekli, že si tady dojdeme pro pátý zápas,“ radoval nejlepší plzeňský střelec Jakub Douda.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Drsný souboj mezi Jakubem Šindelářem z Plzně (vlevo) a Dominikem Solákem z Karviné.

Článek

Hosté drtivou většinu utkání vedli, zápas zvládli i bez dvou vyloučených hráčů Jana Chmelíka a Daniel Režnického. „Jsou to naši klíčoví hráči do obrany i do útoku a museli jsme se bez nich obejít. Ukázalo to sílu týmu, všichni jsme makali na sto dvacet procent, šli jsme gól po gólu, neplašili jsme a povedlo se to," říkal pivot plzeňského Talentu Jakub Šindelář.

Čtvrté utkání série začalo nezvykle. První gól padl až po třech a půl minutách a vstřelil ho domácí Dominik Solák. „Všichni jsme věděli, o co se tady hraje. Naštěstí jsme pak začali šance proměňovat a získali jsme navrch i herně," popisoval Šindelář.

Poločas hosté vyhráli o gól (15:14), důležitější ale pro další osud zápasu bylo odstoupení karvinského lídra Soláka, jenž ve 23. minutě srovnal na 10:10, pak ale s bolestivou grimasou opustil hřiště.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Karviné Martin Galia (vlevo) burcuje Vojtěcha Patzela ve finálovém souboji s Plzní.

Vyšetření nepřineslo pro domácí dobré zprávy. Solák si z jednoho ze soubojů odnesl zlomeninu klíční kosti a sezona pro něj skončila. „Solo je náš neproduktivnější i nejlepší hráč v obraně i v útoku. Chyběl nám a chybět bude, ale my to za něj budeme chtít urvat," slíbil s deseti brankami nejlepší střelec domácího týmu Ondřej Skalický.

Nový mistr házenkářské extraligy bude znám v neděli, kdy se bude hrát v Plzni páté rozhodující utkání. „Teď jsme zklamaní, ale ještě furt nic neskončilo. Ještě máme pátý zápas a určitě se v něm o titul porveme. Bude to, jak ukázal ten třetí zápas, ale extrémně složité. Plzeň teď byla dvakrát lepší než my. Něco ale určitě vymyslíme," povzdychl si Skalický.

Vítěz základní části Plzeň bude mít v neděli v definitivně posledním zápase sezony výhodu domácího prostředí. A v zádech dvě výhry v řadě nad obhájci mistrovské trofeje. „Určitě to musí Karvinou trošku hlodat, ale i oni jsou zkušený mančaft. Hráli jsme tyto zápasy všichni x-krát, takže víme, jak co a jak. Ve finále se musí prostě vyhrát tři zápasy a je jedno, zda je to první druhý a nějaký další, nebo tři za sebou, jak teď musíme my. Doufejme, že to zvládneme i v tom posledním doma," zdůraznil plzeňský Šindelář.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas
Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 29:34 (14:15)
Nejvíce branek: Skalický 10/2, Užek 6, Harabiš a Solák po 3 - Douda 11/7, Nejdl 7, Bláha a Stehlík po 3. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: