Fantastický obrat Talentu! O titul se bude hrát již tuto neděli v Plzni

18.05.2023 8:29

O fantastický obrat se postarali házenkáři plzeňského Talentu. Čtvrtý zápas finále se odehrál ve středu 17. května v Karviné. Talent porazil Baník o 5 branek, a tak Chance Extraliga vyvrcholí v neděli v Plzni.

2023.05.14-18.07.53-208w

Většinu utkání vedla Plzeň, která si dokázala v průběhu hry vypracovat až tříbrankový náskok, ale Karviná se vždy dokázala dotáhnout. Sama ale neodskočila do většího než jednogólového vedení. Boj o titul byl tvrdý, k vidění bylo hned třináct vyloučení, navíc dvě červené karty pro Západočechy.

Baník přišel kvůli zranění o Dominika Soláka a i bez svého tahouna tvrdě bojoval dál. Ve 49. minutě dokonce Karviná vedla 26:25. Poté v brance zaúřadoval Karel Šmíd, domácí se nevyvarovali ani chyb, inkasovali čtyřikrát v řadě, a to byl rozhodující trhák. Plzeň už si náskok pohlídala a zvítězila 34:29.

„Věděli jsme, že to bude ohromně těžký duel. Karvinou doma ženou diváci neskutečným způsobem. Hrála lépe než v neděli, ale my jsme si šli za tím, že chceme sérii dostat do pátého zápasu v Plzni. Karviné chyběl Solák, docházely jí síly. Nám taky, přišli jsme o Chmelíka a Režnického, nicméně červené karty určitě byly udělené správně. Ale ostatní kluci to zvládli perfektně, odjezdili jsme to. Náš výkon jde pořád nahoru. Jestli budeme hrát dál s takovou chutí a nasazením, musíme to v neděli zvládnout,“ řekl Jakub Douda, spojka Talent tým Plzeňského kraje.

Už počtvrté za sebou jde finále Chance Extraligy do pátého duelu. Ani jednou však nepovedla otočka z 0:2 na 3:2 na zápasy. Rozhodující utkání se odehraje v Plzni v neděli 21. května od 17:00.

Nejvíce branek: Skalický 10, Užek 6, Harabiš 3, Solák 3 – Douda 11, Nejdl 7, Bláha 3, Stehlík 3
Rozhodčí: Václav Horáček – Jiří Novotný
Sedmimetrové hody: 5/3 – 7/7
Vyloučení: 7:6
ČK: 13. Chmelík, 29. Režnický (oba PLZ)
Diváci: 1608

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24