Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Módní kousky, které jste nosila jako teenager a letos jsou opět v módě

Módní kousky, které jste nosila jako teenager a letos jsou opět v módě

18.5.2023 - redakce Babinet.cz

O tom, že se módní trendy neustále opakují, není pochyb. A tak se čas od času stane, že se do módy opět dostanou kousky, které jsme již jednou nosili. Stejně tak se tomu stalo teď, kdy se na scéně znovu objevují maxi denim sukně, dámské vesty a cargo kalhoty. 

foto / Freepik

Maxi denim sukně

Loňský trend v podobě extra mini denim sukní nebyl pro každého. Někomu připadal nevkusný, jiní mu vyčítali jeho nepraktičnost. Pokud ani vás v minulém roce krátké džínové sukně příliš neoslovily, letos si zřejmě přijdete na své. Do módy se vrací maxi denim sukně, které jsou naprostým synonymem módy Y2K.

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy jste jako dospívající nedala na dlouhou džínovou sukni dopustit a nosila ji i za deštivého počasí, což mělo za následek nepříjemné promáčení spodnímu lemu sukně. Zkuste jí dát šanci i letos. K dostání budou nejrůznější střihy i barevné varianty, ze kterých si jistě vyberete. Nosit se během jara/léta 2023 budou lehce rozšířené i rovně střižené džínové sukně v klasické denim modré barvě i bílém provedení.

K sukni lze obléct stylového bombera, košili, bílé cropped tílko i lehce oversized sako. Obzvlášť skvěle vypadá v kombinaci se sandálky na podpatku

Dámské vesty

Pokusů, zařadit dámské elegantní vesty do ženských šatníků, proběhlo v minulosti nespočet a většinou nedopadly příliš zdárně. Až v roce 2005, kdy se Kate Moss dostavila na hudební festival Glastonbury v šedých mini kraťasech, výrazném černém pásku a černé vestičce, se z tohoto prvku rázem stal naprostý módní hit. Dámské vesty se pak ještě nějaký čas držely na výsluní a následně upadly do zapomnění. V poslední době však jako by nastal jejich comeback a dámské vesty jsou čím dál tím oblíbenější. Nosí se jako součást dámského obleku nebo jen tak na holé tělo k džínám či šortkám, právě tak, jako ji před více než patnácti lety oblékla Kate Moss. 

Cargo kalhoty

Možná jste si již všimla, že populární cargo kalhoty jsou zpět a opět si pomalu šustí cestu ke slávě. Jen těžko bychom hledali kalhoty, které jsou pohodlnější a do teplých letní dnů vhodnější. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o trend výhradně pro teenagerky, opak je pravdou. Cargo kalhoty doplněné a jehlové lodičky a koženou bundu si může dovolit vynést žena v kterémkoliv věku. Pokud navíc chcete působit skutečně stylově, můžete nohavice kalhot lehce vytáhnout, aby tvořily ¾ dojem.

napsala Dana Klementová

Zdroj: https://www.whowhatwear.co.uk/y2k-fashion-trends/slide10 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz