Na návštěvě v Pekle aneb unikát v Česku

FOTOGALERIE
Publikuje: Nikola Macáková — 18. 05. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na návštěvě v Pekle aneb unikát v Česku

S redakcí našeho magazínu jsme navštívili jeden z unikátních objektů nacházející se v České republice Peklo Čertovina.

V České republice byl otevřen světový unikát – PEKLO, který nemá v Evropě ani jinde na světě obdoby. Naleznete ho nedaleko Hlinska v Čechách v obci Čertovina. Výjimečná stavba sahá až do hloubky 12 metrů pod zem, kde jsou stovky metrů chodeb a jeskyní, k nebesům pak míří osmi metry,“ uvádí oficiální stránky peklocertovina.cz.

Vstupní brána do Pekla. Zdroj: Nikola Macáková / UdálostiExtra.cz

Stavba připomíná obří převrácenou loď o délce 65 metrů a šířce 14 metrů. Váže se k ní legenda, která praví, že v roce 666 se plavili čerti na pekelném korábu a pátrali po hříšných duších. Jedné noci je však zastihla ukrutná bouře a celý koráb převrátila dnem vzhůru. Lucifer vzal své ohromné vidle, zapíchl je přímo před příď převrženého korábu a pronesl: „Peklo nikdy nebude mířit k nebesům!“. Přikázal všem chlupáčům kutat a kopat, až si vykopali svoje PEKLO. A hříšné duše na pozemském světě, které se nebály poblíž usídlit, nazvali toto místo Čertovina,“ dodává oficiální web Pekla.

V útrobách stavby naleznete mimo zmiňovaného podzemního labyrintu i restauraci s kapacitou 200 míst a přilehlou terasou, Luciferovo doupě, prodejnu suvenýrů, hernu, vinárnu, v létě dětské hřiště se skákacími atrakcemi.

Je zde možnost ubytování v novém hotelu Kocourkov – naprosto unikátní tématické pokoje, dále v apartmánech, chaloupce pod peklem, mobilheimech, nebo přímo v Luciferově doupěti.

Celý projekt je určen pro všechny věkové kategorie, kde naleznete zábavu ve formě hraného programu živými herci (čerty), slovy naprosto nepopsatelná atmosféra.

Samotnou prohlídku, kterou je nutno si v dostatečném předstihu zarezervovat, absolvujeme v rámci přibližně hodinového placeného programu.

Během něj uvidíme Čertí školu, mučící Trapírnu, centrální Luciferův Trůnní sál, Brundibářinu kuchyni, Čertí šenk a Komůrky sedmi smrtelných hříchů. Nedílnou součástí jsou Grizeldiny věštírny dna pekelného, Čertovského vinařství a Pivovaru, kde si čerti vaří například Čertopivo).

Nad zemí pak můžeme navštívit volně přístupný Pekelný šenk, který je specializován na staročeskou kuchyni (pozor, servírovanou ovšem po čertovsku). Ve všech prostorách lze navíc obdivovat jedinečnou práci českých řezbářů, truhlářů, zedníků a v neposlední řadě uměleckých kovářů.

V úvodu článku je sice uvedena datace vzniku tohoto pekla do roku 2015, ale podle pohádkové verze k tomu došlo již v roce 666, kdy se u Hlinska v Pardubickém kraji zřítil (zlé jazyky ovšem tvrdí, že to byl kontrolovaný – a Luciferem řízený pád) během cesty z Ameriky do Austrálie pekelný koráb, jehož ďábelská posádka pátrala po hříšných duších (prostě jim chybělo palivo nejen pod kotel pekelný).

Heslem tohoto zábavního centra, o kterém jeho majitelé tvrdí, že se jedná o – když ne celosvětový, tak alespoň – evropský unikát, je: „O pekle se nedá mluvit, peklo se musí zažít!“.

-nm, -red.)

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu