Karel Roden dnes slaví 61. narozeniny: S kolegou si vyměnili manželky, nakonec to dopadlo úplně jinak

Karel Roden zdroj: TN.cz
Karel Roden zdroj: TN.cz


Svůj osobní život preferuje udržovat soukromý a snaží se vyhnout zbytečné publicitě. Karel Roden se zaměřuje na svou práci, která ho proslavila a umožnila mu prorazit nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Stal se jedním z nejúspěšnějších českých herců a měl příležitost spolupracovat s prominentními osobnostmi, včetně hollywoodské hvězdy Roberta De Nira.

Jeho pozornost si však v minulosti vysloužila také výměna manželek s moderátorem a bavičem Janem Krausem. Dnes, 18. května, oslavuje Karel Roden své 61. narozeniny.

Karel Roden přišel na svět 18. května 1962 v Českých Budějovicích do herecké rodiny. Jeho otec i dědeček se věnovali herectví a matka pracovala jako zdravotní laborantka. Po absolvování Střední průmyslové keramické školy v Bechyni se rozhodl pro studium herectví na pražské Divadelní akademii múzických umění (DAMU).

Po ukončení studia na DAMU v roce 1985 se Karel Roden připojil k hereckému souboru Divadla na Vinohradech. Svůj filmový debut absolvoval v roce 1983 ve snímku „Zámek Nekonečno“ režiséra Antonína Kopřivy. O rok později si zahrál vedlejší roli v kultovním filmu Dušana Kleina „Jak básníci přicházejí o iluze“. V tomto filmu a jeho pokračování „Jak básníkům chutná život“ (1987) ztvárnil významné postavy.

článek pokračuje na další stránce…