InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Jihostroji končí smečaři Stoilovič, Šulista i Licek. Jeho odchod mrzí

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Velké změny se chystají na pozici smečařů u volejbalistů Českých Budějovic pro sezonu 2023–24. Poté, co se Petr Michálek přesunul na libero, končí v Jihostroji zbývající trio – Martin Licek, Filip Stoilovič a Daniel Šulista. Smečařský post týmu se tak do příští sezony kompletně promění. Dlouho probíhala jednání s Martinem Lickem o tom, zda v Jihostroji zůstane. Klub o něho měl zájem. Nakonec se však rozhodl své působení v Českých Budějovicích po dvou sezonách uzavřít. Osmadvacetiletý český reprezentant s Jihostrojem získal Český pohár a bronzovou medaili z extraligy v roce 2022, v uplynulé sezoně se především v play off stal oporou týmu v klíčových okamžicích a vydatně pomohl ke stříbrným medailím.

„Otevřeně říkám, že nás mrzí, že Martin odchází. Udělali jsme myslím maximum pro to, aby ještě alespoň jeden rok zůstal, a počítali jsme s ním na pozici lídra pro příští sezonu. Jednání bohužel nebyla úspěšná, takže nám nezbývá než Martinovi poděkovat za jeho služby v posledních dvou sezonách a popřát hodně štěstí v nové sportovní výzvě," vysvětlil pro klubový web Robert Mifka, generální manažer Jihostroje.

Ještě o jednu sezonu více strávil v Jihostroji Filip Stoilovič, který taktéž nebude na jihu Čech pokračovat. S příchodem druhého potomka se nejspíše vrátí do rodného Srbska. A Jihostroj pro sezonu 2023–24 nepočítá ani s mladým Danielem Šulistou, který odchází na hostování do jiného klubu Uniqa extraligy.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace