Hlavní obsah

Dresy dolů! Česká esa pomáhají splnit dětský sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od narození má v mnohém náročnější cestu než její vrstevníci, ale to čtrnáctileté Alex Borské vůbec nebrání mít velké sportovní sny a úspěšně za nimi jít. Jen je snaha mladé sportovkyně o účast na paralympijských hrách v Paříži také finančně náročná, a tak se jí rozhodlo pomoct i několik českých atletických hvězd.

Foto: Run Hero

Vícebojař Adam Sebastian Helcelet je jedním z iniciátorů charitativní akce.

Článek

Alex se narodila s vadou pohybového aparátu, má ochrnutou levou nohu a chodit může jen na krátkou vzdálenost. Velmi rychlá ale je na handbiku a v bazénu, kde i ve svém mladém věku patří mezi nejlepší české parasportovce.

Paralympiáda se ve francouzské metropoli koná už příští rok, a tak se do podpory českého talentu zapojili i čeští atleti pod patronací vicemistra Evropy z roku 2016 v desetiboji Adam Sebastiana Helceleta.

Alex Borská sbírá medaile od útlého věku.

„Alex je podle mého velká bojovnice a my všichni budeme moc rádi, pokud se v této sbírce podaří vybrat co nejvyšší částka a splnit tak její velký sen, reprezentovat Českou republiku na paralympiádě 2024 v Paříži," popisuje Helcelet, který by se v Paříži pochopitelně také rád představil na svých třetích olympijských hrách. Nyní přípravu směruje k domácímu vícebojařskému šampionátu začátkem června v Přerově.

Foto: Run Hero

Zájemci můžou získat dres bývalého mistra světa Vítězslava Veselého a zároveň podpořit mladou sportovkyni.

Reklama