lepidlo na podlahy

Co je kontaktní lepidlo na podlahy?

Kontaktní lepidlo na podlahy patří mezi speciální lepidla, která se používají při lepení podlahových dílů na podklad. Kontaktních lepidel existuje několik druhů, a to podle toho, jaký podlahový materiál potřebujete lepit. Trochu jiné lepidlo použijete na koberec nebo na korkovou podlahu. Vždy je potřeba si hlídat použití na obalu lepidla.

Jaká je výhoda použití kontaktních lepidel?

Hlavní výhodou je jejich síla. Tato lepidla dokážou velmi rychle po vyschnutí udržet velmi pevně podlahový dílec na daném místě. Toto se využívá především, pokud potřebujete přilepit podlahovou krytinu na schody nebo nějaké hrany místnosti. Práce s kontaktními lepidly je snadná a efektivní, je ale nutné dodržovat bezpečností pokyny dle výrobců.

Jaké existují druhy kontaktních lepidel na podlahy?

Kontaktní lepidla se rozdělují podle typu podlahové krytiny, kterou mají udržet. Můžete si tak koupit kontaktní lepidlo na dřevo, gumu, PVC, vinyl nebo třeba na koberce. Lepidlo na koberce musí být schopno udržet koberec i v případě potřeby mokrého čištění. Další lepidla zase musí umět odolat objemovým změnám. Typicky jsou to lepidla na dřevěné povrchy, kdy se dřevo postupem času smršťuje. Jednoduchostí použití je hodně oblíbené kontaktní lepidlo ve spreji.

Jaká je cena kontaktních lepidel?

Cena se pohybuje v poměrně velkém rozptylu. Nejlevnější lepidla můžete koupit do 100 Kč, dražší pak i okolo 1000 Kč. Vždy rozhoduje nejen druh lepidla, ale také jejich objem, výrobce i jejich specifické vlastnosti.

Jaká kontaktní lepidla a kteří výrobci jsou nejprodávanější?

Podle srovnávacího portálu Heuréka.cz je jedním z nejprodávanějších lepidel PERDIX – 101 kontaktní lepidlo pro truhláře 500 ml. Toto lepidlo stojí okolo 250 Kč. Dalším oblíbeným kontaktní lepidlem je TEROSON SB 2444 pro pryže 340g s cenou okolo 350 Kč. Pokud byste chtěli lepit korkové podlahy, doporučujeme kontaktní lepidlo SOLIFLEX 1 kg za 814 Kč. A v neposlední řadě nesmíme opomenout PATTEX EXTRÉM chemoprénové lepidlo 300g za 108 Kč, které se hodí na velmi namáhané spoje.

Číst další článek:  Co je to rigidní vinylová podlaha?

Podobné příspěvky