Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ve Zbrojovce končí sportovní manažer Požár. Klub se kvůli informaci zlobí

Sportovní manažer fotbalové Zbrojovky Tomáš Požár je po pěti letech ve funkci na odchodu z klubu. Za koncem funkcionáře, jehož vliv postupně slábl, jsou nevýrazné výkony mužstva i údajná nedůvěra majitele. Informaci, kterou přinesl deník Sport, Zbrojovka sice nepotvrdila, ale zároveň nevyvrátila.

Tomáš Požár se staral o sportovní úsek fotbalového Brna od roku 2018, kdy klub spadl do druhé ligy pod trenéra vedením Romana Pivarníka. Bývalý hráč i kouč pražské Sparty dostal na starost skladbu kádru, řešil přestupy a staral o sportovní záležitosti celku, který aktuálně tři kola před koncem ligy bojuje o přežití mezi prvoligovou elitou. 

Zbrojovka informaci nechtěla blíže komentovat. Pouze vydala prohlášení, že k mediálním hypotézám se nebude vyjadřovat, protože se stoprocentně koncertuje na udržení první ligy. Ve stanovisku ale zároveň organizace, v jejímž čele stojí fanoušky kritizovaný majitel Václav Bartoněk, personální změny připustila. 

Otázka sportovního vedení klubu, trenéra prvního mužstva a dalších souvisejících kroků přijde na řadu okamžitě po skončení ligového ročníku 2022/23. Vzhledem k neuspokojivému průběhu jarní části této sezóny je logické předpokládat personální změny ve sportovním úseku a hráčském kádru,“ uvedla Zbrojovka na webu v mediálním prohlášení. 

Ve fotbalovém Brně je dusno. Kapitán plakal a fanoušci brojí proti vedení

Výsledková mizérie, odpor fanoušků k vedení a hrozba třetího sestupu za posledních šest sezon. Fotbalová Zbrojovka se utápí v krizi, která se ještě více prohloubila nedělním zápase proti Pardubicím, v němž neproměnil dva pokutové kopy nejlepší...

Brno se aktuálně krčí na čtrnácté pozici tabulky. Příčka zaručuje účast v baráži. Patnácté Pardubice, s nimiž Brňané v minulém kole doma prohráli 0:2, mají stejně bodů. Poslední Zlín ztrácí čtyři body. V závěrečném kole skupiny o záchranu navíc Ševci míří k zápasu do Králova Pole. Utkání se může tak stát přímým soubojem o sestup. Před Zlínem změří svěřenci Martina Haška síly ještě s Teplicemi a Jabloncem, kde hrají Brněnští v neděli. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Fotbal, Manažer, Bartoněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Zbrojovce končí sportovní manažer Požár. Klub se kvůli informaci zlobí  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.