Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jihokorejská tetovací umělkyně zvěčňuje domácí mazlíčky vtipnými tetováními

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Guy Kawasaki/Pexels

Tetování je na celý život, a tak by ho měl člověk pečlivě promyslet. Jihokorejská tetovací umělkyně Jiran zvěčňuje osobitým způsobem milované domácí mazlíčky klientů. Posuďte sami, zda byste tato vtipná tetování chtěli mít na kůži po zbytek života.

Článek

Jiran zvířata miluje

Čtyřiatřicetiletá jihokorejská tetovací umělkyně Jiran je vášnivou milovnicí zvířat, není tak divu, že si jako hlavní motiv své tatérské práce vybrala právě domácí mazlíčky. Netvoří však obyčejné kopie fotografií, ale mazlíčkům díky svému stylu vdechne jedinečný styl. Miluje přírodu a sama vlastní několik domácích mazlíčků, bez kterých si ani nedokáže představit žít. Například její kočka Hyeogi pro ni funguje jako terapeut, kdy je jí na blízku vždy, když se cítí smutná nebo osamělá. „Kdykoliv je mi špatně a pláču, přiblíží se ke mně a pozoruje mě, zatímco mě škrábe na pažích – to mi poskytuje velkou útěchu,“ svěřila se umělkyně. U ní doma v Soulu má kromě kočky i tři krysy a jednoho křečka. Jiran také prozradila, že se jedná o zcela obyčejné krysy, kterých se mnoho lidí bojí, ale pro Jiran mají své kouzlo. Vždycky prý milovala všechny druhy zvířat, ať už domestikovaná či nikoliv. Než se stala tatérkou, pracovala Jiran jako zdravotní sestra ve veterinární ordinaci. Milovala kreslení zvířat a s jejich tetováním začala poté, co si na své tělo nechala zvěčnit svoji kočku Hyeogi. V současné době má na sobě více než deset tetování své kočky, kdy jedno věnovala i mladšímu bratrovi kočky, který nečekaně zemřel v roce 2015. „I kdyby Hyeogi zemřela dříve než já, myslím, že si budu moci pamatovat a cítit tu lásku,“ řekla Jiran ke svým tetováním.

Tetování s příběhem

Jiran přistupuje ke své práci velmi zodpovědně a každému klientovi věnuje dostatek času, aby její práce byla co nejlepší. Před zahájením celého procesu vždy vede dlouhé konverzace se svými klienty, kdy si prohlíží obrázky jejich domácích mazlíčků, ptá se jich na jejich osobnost a občas do tetování také přidá předměty, které jsou pro mazlíčky nějak významné – např. oblíbené hračky nebo jídlo. Stejně tak občas kreslí zvířata ve stylu oblečení, které se líbí klientovi. Za jednu z největších dosavadních výzev považuje klienta, který měl sedm koček, které měly podobný vzhled i povahu. „Když jsem skončila, poznala jsem, která je která. Měla jsem z toho velkou radost,“ pochlubila se Jiran. Žena k tetováním přistupuje stejně pečlivě a vážně jako k péči o své domácí mazlíčky a všem lidem radí: „Moje rada je ujistit se, že budete zodpovědní a budete schopni zvládnout i nejhorší časy, než se pro něco rozhodnete. Pro domácí mazlíčky je majitel jejich životem – doufám, že majitelé dělají vše pro to, aby se o zvířata postarali,“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz