Obývací stěnyPohovky a křesla

Minimalismus v interiérovém designu

Oblíbenou větou „méně je někdy více“ se řídí i designeři, co se interiéru týče. Minimalismus, který se poprvé objevil v 50. letech 20. století v sochařství a malířství, si získává na oblibě i v dnešní moderní době, a to nejen v těchto směrech, ale objevuje se čím dál více právě v interiérovém designu či architektuře. Přece jen je příjemnější mít doma pár kousků nábytku v minimalistickém stylu s dekoracemi, které provzdušní interiér, než mít domov zaskládaný zbytečnostmi. Hlavními prvky minimalismu jsou neutrální barvy, jednoduchý design nábytku a doplňků a čisté linie.

Obývací pokoj

Tato místnost je jednoduše srdcem každé domácnosti. Není nic lepšího, než usednout s rodinou k oblíbenému filmu a vychutnat si domácí atmosféru. Stále se držme minimalismu, protože v tomto článku bude hlavním tématem. Dominantou obývacího pokoje je sedací souprava do L, která musí být pohodlná a praktická. Tento typ volte do menšího prostoru. Pokud plánujete pravidelné návštěvy, které u vás rády přespí, pořiďte rozkládací sedací soupravu, která poslouží pro příležitostné přespání. Dekorací nikdy nic nezkazíte, zvolit můžete svícen nebo suché kvítí, které jednoduše položíte na komodu nebo konferenční stolek. Místnost můžete doplnit stojací lampou, které jsou vyráběny v různých stylech.

Úložný prostor – komody a šatní skříně

Čím více úložného prostoru, tím více věcí budeme skladovat. Proto je důležité se naučit pravidelně třídit oblečení nebo jiné nepotřebné věci, abychom udělali místo těm novým. Nejčastějším prostorem pro uložení věcí jsou bílé šatní skřínětato barva vévodí čistotě a můžete ji kombinovat s čímkoliv. Skříně disponují šatní tyčí pro zavěšení oděvů a policemi pro úhledně poskládané věci. V prostoru se perfektně vyjmou zrcadlové skříně, které budou designovým kouskem v interiéru
a zároveň prostor opticky zvětší. Komody mohou být použity za účelem uložení ostatních věcí
a zároveň mohou posloužit pro aranžování různými dekoracemi.