Apple zaměstnancům omezuje používání umělé inteligence. Chystá svou vlastní

Apple zavádí omezení pro své zaměstnance týkající se používání chatovacího robota s umělou inteligencí ChatGPT. Důvodem je skutečnost, že firma aktuálně vyvíjí vlastní podobnou technologii.
 

Úniky důvěrných dat zaměstnanci používajícími programy umělé inteligence znepokojují Apple. V reakci na tyto incidenty firma doporučila, aby se její lidé vyvarovali používání GitHub Copilot, který je vlastněn společností Microsoft a slouží k automatizaci psaní softwarového kódu, uvádí informační zdroj.

Společnost OpenAI, tvůrce ChatGPT, nedávno oznámila zavedení režimu inkognito, který neuchovává historii konverzací uživatelů ani je nepoužívá k vylepšování své umělé inteligence. Dále OpenAI také ve čtvrtek uvolnilo ChatGPT jako bezplatnou aplikaci pro telefony iPhone ve Spojených státech.

Podle Wall Street Journal se také nadále intenzivně zkoumá, jak ChatGPT a další podobné programy spravují stovky milionů uživatelských dat, která se běžně využívají k vylepšování nebo "trénování" umělé inteligence.
 
 

Související

Více souvisejících

apple umělá inteligence (AI)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy