VIDEOPREMIÉRA: KOFE-IN a Kaczi hledají v singlu Nalézám tě ve stopách spřízněnou duši

Vydáno 19.05.2023 | autor: iREPORT

KOFE-IN vydává nové album KFN a společně s ním i videoklip k singlu Nalézám tě ve stopách. Na něm kapela spolupracovala s písničkářkou Kaczi. Tématika kultivované pop folkové skladby vychází z hledání spřízněné duše a podstatnou roli v ní hraje metaforická obraznost přírody.

VIDEOPREMIÉRA: KOFE-IN a Kaczi hledají v singlu Nalézám tě ve stopách spřízněnou duši VIDEOPREMIÉRA: KOFE-IN a Kaczi hledají v singlu Nalézám tě ve stopách spřízněnou duši

Pro KOFE-IN to není první duet. Na předchozích deskách kapela spolupracovala se zpěvačkami Klárou Vytiskovou nebo Katarínou Landlovou. Frontman kapely Jan Kunze o výběru zpěvačky Kaczi říká: "Hned, jak byla píseň základně hotová, tak jsme se s klukama shodli, že by to mohl být duet. Napadlo nás oslovit právě Kaczi, protože se nám líbí její hlasový projev a do písně zapadá i láska k přírodě, která z jejích songů často zaznívá. Ty textové obrazy jako krajina, chození po kopcích, jako by samy předurčily, koho máme k této spolupráci oslovit.“

Příběh českého hitu: KOFE-IN - Kladu tě na vodu

"Textařsky se na desce podílel básník a čerstvý držitel Ceny Jantar za literaturu Miroslav Černý. Hlavním tématem písně Nalézám tě ve stopách je hledání spřízněné duše ve složitém světě a současně je skladba i oslavou krajiny a přírody. Prostě lyrická jarní píseň plná pozitivní energie," doplňuje.

Kaczi je beskydská písničkářka, která balancuje mezi žánry pop-folk-šanson a svou nakažlivou energií a tvořivostí dokáže oslovit široké spektrum posluchačů. „Libí se mi její zápal pro hudbu a myslím, že i barvy našich hlasů jdou k sobě velmi pěkně. Navíc jsme přátelé, kteří se dokážou pobavit nejen o úskalí české hudební scény, ale také o životě,“ říká Kunze.

Pro realizaci nového videoklipu KOFE-IN k písni Nalézám tě ve stopách oslovil produkční tým Czech vibes. Píseň samotná v sobě nese pozitivní energii a od počátku kapela věděla, že chce, aby se videoklip točil v exteriéru, konkrétně v některé z krásných přírodních scenérií Čech. A tak hledala někoho, kdo by tuto představu co nejlépe ztvárnil. Právě práce Czech vibes, respektive to, jak umí natočit přírodu, členy přesvědčila k jejich oslovení. „Líbily se nám jejich videoklipy pro Lake Malawi, Vesnu a Kaczi, kde zachycení krajiny hraje zásadní roli,“ vysvětluje Kunze.

TZ, foto: archiv KOFE-IN
Témata: KOFE-IN, Kaczi, Nalézám tě ve stopách, premiéra, video

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít