Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Finové se rozjížděli pomalu, ale zápas s Maďary si nakonec zpříjemnili sedmi góly

Další ospalý výkon na světovém šampionátu, ale další tři body do sbírky. Finové doma v Tampere proti Maďarům neexcelovali, nakonec však splnili povinnost a po výhře 7:1 si aspoň částečně spravili chuť po předchozích výkonech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maďarsko – Finsko

Maďaři sice výrazněji potrápili favorita jen na začátku zápasu, ale po dvou třetinách svítil na tabuli průběžný výsledek 2:1 pro Suomi. Až v závěrečné části se Finové rozstříleli. Uklidňující branku na 3:1 zařídil obránce Atte Ohtamaa prudkým švihem a po něm přidali Finové další čtyři góly – trefili se Teemu Hartikainen, Kasperi Kapanen, nováček na mistrovství světa Waltteri Merelä a v samotném závěru Joel Armia.

V první třetině otevřel skóre další bek Mikko Lehtonen a na 2:0 zvyšoval Kaapo Kakko, zlaté finské dítě z let minulých. Kontaktní branku z maďarského pohledu zařídil Balazs Sebök po chybě brankáře Jussiho Olkinuory.

Maďaři tak inkasovali také proti třetímu z favoritů skupiny A sedm branek a shodou okolností se stejným výsledkem. Předtím podlehli s totožným skóre Švédům i Američanům.

"Myslím, že celkově to byl z naší strany dobrý výkon. Samozřejmě v prvních dvou třetinách chybělo více branek a soupeři jsme dopřáli až příliš mnoho šancí, ale myslím, že ve třetí třetině už to bylo opravdu povedené. Jsem rád, že jsme nastříleli pár gólů navíc, také díky nim máme ze zápasu lepší pocit," uvedl finský kapitán Marko Anttila. "Pořád se zlepšujeme. V podobném turnaji se potřebujete zlepšovat každým dalším utkáním a já si myslím, že jsme na dobré cestě," dodal Ohtamaa.

Mistrovství světa v hokeji – skupina A (Tampere):

Maďarsko – Finsko 1:7 (0:1, 1:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 27. Sebök (Pozsgai, Galló) - 13. M. Lehtonen (Rantanen, Ohtamaa), 24. Kakko (Armia, Suomela), 41. Ohtamaa (Rantanen, Manninen), 44. Hartikainen (Rantanen, M. Lehtonen), 47. Kapanen (Kakko, Suomela), 55. Merelä (Friman, Björninen), 60. Armia (Määttä, Olkinuora). Rozhodčí: Hribik (ČR), Fernandez (USA) - Constantineau (Fr.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 6:0. Využití: 0:3. Diváci: 11 547.

Maďarsko: Bálizs - Fejes, Stipsicz, Hadobás, Szabó, M. Horváth, Kiss, Garát, Pozsgai - Galló, Hári, Sebök - Erdély, Bartalis, Sofron - Terbócs, Papp, G. Nagy - Vincze, K. Nagy, Csányi. Trenér: Constantine.

Finsko: Olkinuora - Ohtamaa, M. Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman - Rantanen, Manninen, Hartikainen - Kakko, Suomela, Armia - Kapanen, Lammikko, Pesonen - Anttila, Björninen, Merelä. Trenér: J. Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články