Skvostný start do těžkého PGA Championship pro DeChambeaua, první kolo se dohrálo až dnes

PGA TOUR
Skvostný start do těžkého PGA Championship pro DeChambeaua, první kolo se dohrálo až dnes

Úvodní kolo druhého majoru zvládl nejlépe Bryson DeChambeau. Ten ve čtvrtek upsal čtyři rány a nakonec překonal senzačního lídra Erica Colea, kterému páteční dohrávka nevyšla. 


Náročné podmínky v Oak Hill zapříčinily zpoždění startu o dvě hodiny. Úvodní kolo PGA Championship se tak dohrát nestihlo a dnes ráno muselo nastoupit ještě třicet golfistů. Senzačně po prvním dni vedl až 122. hráč světa Eric Cole, který zářil na The Honda Classic či v Mexiku.

Ranní dohrávka mu nicméně nevyšla a po double-bogey z šestky spadl na -3. Lídrem po první rundě se tak stal Bryson DeChambeau, jenž zaznamenal šest birdie a pouze dvě chyby. Náročné podmínky mu tak svědčily.

První kolo na majoru bez jediné chyby absolvovala světová dvojka Scottie Scheffler. Díky třem birdie ztrácí jediný úder. Hned sedm birdie nasázel Justin Rose, k tomu ale přidal čtyři zaváhání v podobě bogey a jedno v podobě double-bogey.

Tři rány pod zahrál také Dustin Johnson, dalším hvězdám už se tolik nedařilo. Rory McIlroy zahrál za +1, světová jednička Jon Rahm poté dokonce šest nad par Oak Hill. Vítěze Augusty tak čeká dnes pořádný boj o cut. Úvodní kolo přitom začal birdie, ale poté už zaskóroval jen na osmičce, své předposlední jamce.

Ránu dne si připsal Scott Stallings, který hned na první jamce trefil hole-out do eaglu. Poté ale už nezaskóroval, vyrobil šest chyb a i jej podobně jako další hvězdy čeká boj o víkendová kola.