Tess Parks se vrací do Prahy, do Rock Café přiveze novou desku

Vydáno 20.05.2023 | autor: redakce

Jméno Tess Parks není českým fanouškům neznámé. V minulosti v tuzemsku odehrála již několik koncertů. Už v pondělí 22. května zavítá do Prahy znovu, konkrétně do Rock Café, kde představí novou desku And Those Who Were Seen Dancing. Doprovodí ji domácí zpěvačka Máří.

Tess Parks se vrací do Prahy, do Rock Café přiveze novou desku Tess Parks se vrací do Prahy, do Rock Café přiveze novou desku

Narozená v kanadském Torontu, aktuálně žijící v Londýně – to je kanadská zpěvačka a písničkářka Tess Parks. Již v minulých letech jí její hudební kroky zavedly také do Prahy, v Rock Café se ale v květnu představí vůbec poprvé. Patřit jí bude pondělí 22. května. S sebou přiveze také svou novou desku And Those Who Were Seen Dancing, která vyšla v loňském roce u labelu Fuzz Club.

Její hudbu jde nejlépe popsat jako směs rock’n’rollu, lo-fi psychedelického rocku s příměsí klasického písničkářství a shoegaze, to vše navíc rámuje její až hypnotický vokál. Sluší se také zmínit, že v minulosti se na nahrávání podílel a také jí hudebně velmi formoval Anton Newcombe z The Brian Jonestown Massacre.

Jako lehký paradox může znít informace, že se do Londýna přestěhovala nejprve kvůli studiu fotografie, až tam ale její hudební talent objevil zakladatel Creation Records Alan McGee (Oasis, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine a další). Doprovodí jí talentovaná domácí zpěvačka Máří.

TZ, foto: archiv Rock Café
Témata: Tess Parks, And Those Who Were Seen Dancing, Rock Café, Praha

zavřít